Thursday, September 3, 2009

Mudah, Murah, Nikmat...Boleh?

Sosej yg jimat lagi nikmat!



Bahan-Bahannya:-
8 keping roti sandwich Gardenia (brand lain pun ok)
8 batang sosej ayam, celur 5 minit, angkat dan toskan
2 biji telur 1/2 camca teh serbuk lada sulah
Mayonise& Sos Cili untuk dijadikan gam

Cara membuatnya:-
UNTUK ROLL SOSEJ:-
Leperkan setiap keping roti dengan torak (alat penggelek pastri) hingga leper. Ketepikan. Dalam satu bekas, pecahkan telur, campur serbuk lada sulah dan kacau hingga rata. Letakkan sosej yg dicelur tadi dan Gulung roti. Gamkan dgn mayo dan sos cili secara melintang di hujung roti. Celup roti dgn telur dan goreng hingga kekuningan.

Sedia utk dingapp bersama sos cili thai @ mayo..
Amacam? Ada berani...?

12 comments:

nasazfrog... said...

fullamak,, rajin masak,, camtu lah... siap kongsi resepi lagik tu.. bagus2 thanks yer puan yan... makanan tu utk org diet sesuai tak..

YanDarwisy said...

Fullamak ko diet ke poser2 cam ni? Tu cam bergoreng skit kot. tapi bleh jer. mlm kang ko sit-up.

FIESYAH said...

ooo. mcm tu wat die...
nak try lah...

black_canary said...

ni macam ambik dr web sebelah aje ni yan....tak baik yan mengambil hak cipta terpelihara...dosa tau...

YanDarwisy said...

Fiesyah: Senang jer. Nanti bleh cuba.

Black canary: Beb, resepi aku punya tau. gambar jer org punya. Lg pun aku berkongsi ilmu pe? Dpt gak pahala aku bulan2 poser ni.

black_canary said...

bukan apa yan...aku suka kuih org melaayu...makan cucur udang, cucur bawang...cekodok pisang,
rasanya lagi nikmat dari kuih yg baru ni

aznitaz said...

yan ni suka tau nak uji kesabran bulan pose ni..tp mmg mantop la beb..

Kakak & Adik said...

salam..

sedapnya nampak! dan cantik blog ni..
* jemput ke http://something4youandme.blogspot.com utk jualan coloured stones yg cantik2!*
terima kasih :)

gee ryder said...

yan, kalo camni la gayanye, ble ganti tempat mak ni..hehe..xpun nti pepagi yan tumpang sosej yan kt kedai mak...lps seminggu konfem kedai tu jd milik yan selamanya hahaha

Wife to Firdaus Ghazali said...

cedapnya...nak mkn yg akak buat bole????

haslina said...

sama ngan yg saya biasa buat dirumah..simple kan..sedap di makan ketika berbuka puasa...

WanAyu said...

Hehehe..gambo tu gambo resipi yg ko buat ek..???mmg nmpak m`narik arr yan..lg m`narik ade salad so kosting sudah naik ckit arr..egegegege