Tuesday, December 28, 2010

It's The Day....

Pilihan hati adik ipar "Umi Syahida"

Pilihan lemak berkrim disukai ramai
(sila tahan muntah anda)

Hantaran dr pihak lelaki. Jgn tanya mana hasil tgn aku

Sajer nak bg tau aku sponsor "kek"
Maafkan saya jika ada unsur riak yg tidak keterlaluan :P

Seutas rantai gelang berjuntai "Love"
Tanda ikatan tali pertunangan
(en. husband...kenapa waktu kita cincin kecik jer...)


Bakal felantin "G-jan"
Senyum dah tak bleh nak jimat2
Hati sudah berbunga

Noein mau ini kek...
Soalannya "Anda siapa ya?
Ibunyakah @ cikgu tusyennya...?"

Comelkan ? Mak mertua dgn bakal menantu
Kecik molek jer (suatu masa aku pun sebegitu)
Sambil belek2 pinggang sendiri dan mencubit2 pipi yg bak kuih bulan

Aku lupa diri bila budak2 ni turut mengekori rombongan
Maklumlah...terkadang terperasan muda dek lawak spastik
adik2 ni (Adik kah....?)

Teka...mana satu yg sudah berumahtangga
Sila menjaga hati penulis walaupun hakikatnya sudah terang lagi bersuluh


Nak ambik gambar dgn mak jugek....
Aku & Mak mertua yg sgt chill

Sila jgn bandingkan bentuk fizikal saya dgn bakal biras saya
Saya sudah masuk awal 30-an. Tetibe emo...


Selagi ada kodak...rolling!

To G-Jan
Sabar itu satu keimanan...Harap Maklum
Dari lagu "Jgn pegang2 ke Dinda Kanda"



Salam.....chup! Lama sgt tak come back (iyerkan shj jika penulis perasan artis Timur Tgh) . Lately ni aku sedikit sibuk. Maklumlah makan gaji....bukan kerja sendiri. Twice a week perlu ke Bangi Office. 120km pergi balik.... Blum lagi kerja kat sini yg menuntut aku bertangan spt sotong kurita. Mana nak jenguk blog sgt.. Tapi rindu nak jenguk juga blog kawan2. Sesekali ada juga aku mencuri2 pandang blog kamu semua. Cuma dari kejauhan, tanpa meninggalkan sebarang komen.

So..street foward. Last week adik ipar aku selamat mengikat tali pertunangan dgn pilihan hati Umi Syahida. Mcm tradisi abgnyer (en. husband) yang bechenta sejak dibangku sekolah...Lama woo dorang berchenta. Kalau x silap akulah...
Dpt pun org dekat2 umah. Tapi still x bleh lawan aku yg maha dekat. So jimat skit minyak keta. Cuma tak berjalan jauhlah...
Alhamdulillah...semuanya berjalan dgn lancar dan Insyallah akan disatukan sebelum Hari Raya thn depan. Makanya haruslah aku menempah baju yg termasuk dlm list pakej baju raya (tumpang tanya..pose dah qadakah ?). Majlis hari tu dlm suasana yg cukup sederhana tetapi meriah (skema tak bahasa mak...?) Aperpun kami sekeluarga mengharapkan pasangan ini bahagia sehingga ke akhir hayat. Amin
*Aku excited jugak lah..sebab aku x ada adik kan....
Maklumlah...lagak spt kakak tu ader jugeklah :P Maafkanlah erk....

7 comments:

oneyani said...

comel gak pengantin umor 30an tu...sweet je..cantek nye pelamin..mcm pelamin akad nikah

YanDarwisy said...

Oneyani :aikkk..lain mcm jer bodek nik :P Teh tarik satuuu....! Zaman kita mana ader pelamin...sian :(

gee ryder said...

oh jijan dah bertunang yer yan.
bila nak kawin tu?
abg angkat dia si zam tak dtg ke? hehe

SUZIE APAI said...

warghhhhhh...akhirnya ko hapdet jugak yan!

slmt pgntin baru tuk g jan...

nieda said...

cantiklah kaler tema warna pink...

chugie said...

cantik... semuanye cantik.

~amalina~ said...

yg kwen tu adk husband kak yan la krenyer kn. mmg sme la mke diorg!