Tuesday, August 25, 2009

Siratullahim....

Rose & Sally korang suka buat aku jadi bengong!
Sempena bulan ramadhan ni aku percaya, time nilah kita seronok nak buat gathering dgn kawan2 lama @ kawan2 sekolah. As per usual, (cheh cakap omputeh) aku dgn member sekolah buat gathering sekali lagi. Korang bayangkan dah hampir 9 tahun aku meninggalkan bangku sekolah, tapi kami still keep in touch. Cadangnya nak santai kat dataran sambil makan2. Tapi memandangkan masing2 ader anak kecik, Sally tuan tanah dgn besar hati telah meng'offer umahnya sebagai tapak pesta mlm minggu ni, iyer tak sally? Dia juga telah mencadangkan agar segala menu dimasak shj diumahnya tanpa prejudis.

Menu2 yg dibangkitkan amatlah meliurkan....

a) Ayam black pepper
b) Sambal udang atau sotong (pilih yg mane satu korang suker)
c) Kailan ikan masin
d) Ikan/ daging masak kari
e) Ulam-ulaman
f) Kuih muih
g) Buah (untuk membantu proses penghadaman)

Member aku ni bab masak memang suko. Bak kata dia dgn penuh angkuh "tak der hal punyerrrrr!" cheh! balagak! So Hari sabtu ni nantikan keriuhan suasana berbuka kami. Tapi memang seronok jumpa kawan2 lama ni. Ader jer benda nak diungkit. Dah tu kang mula lah sorang2 gelak sampai nangis2. Kalau tgh sedey, jumpa korang aku jadi lupa dgn masalah aku sebab korang ni kalau buat lawak memang melampau!


11 comments:

p-na mama oja said...

syoknya.. aku kwn2 skolah ada 2 -3 org je lagi yg dok keep in touch!

rosedear81 said...

saye suke ayam black pepper..sampai jilat ibu jari kaki...sedap beb..melelehh air liur ...

SePia said...

he2. slmt berpuasa ye.
Syoknya klu pandai masak.
Lg syok klu dpt mkn. hu2.
slmt beramadhan..

SUZIE APAI said...

yarghhh..cenggitu ler bila dh berkumpul...

aku pun masih ader kwn zaman sekolah rendah yg keep in touch. Stiap kali balik kampung mesti coling2, bila jumpa bapak la tak hengat donia..gelak jenis lupa diri bila ugkit zaman2 sekolah...hahahha

az1ra said...

seronoknyaaa..
menu tu membuatkan aku tak sabar nak tunggu pukul 7.30...

YanDarwisy said...

Pina: Tul tu, sgt sweet tau bila kita sampai skrg keep in touch.

Rose: Aku taulah ko dah rase, ni yg buat aku x sabar nak tunggu sabtu ni. Ko jgn sebut2 perkataan yg aku tercacul tu. jage ko

Sepia: Selamat berpuasa juga. Thankx kerana singgah. Tapi kalau masa tak mengizinkan ken bazar jugak jawabnya.

Suzie Apai: Lawakkan? Mesti byk jer ceritanya nak diungkit. maklumlah byk sgt kenakalannya

Azira: Adoi...kita pun sama la! :P

momguess said...

best kan jumper kengkawan nie
tapi aku punye kwn time skolah
semue dah ghaibbbbb
sobsob

azieazah said...

Salam kenal..

(terbaca dlm salah satu post U)

Jika sesekali teringin nak berbakti kepada anak yatim, join saya sebagai sukarelawan Yayasan Pembangunan Nurhikmah.. YPN

ofis kami di Kajang, Taman Mesra. sila ke : http://www.nurhikmah.org.my

atau email saya: azieazah_07@yahoo.com

YanDarwisy said...

Momguess: Biaselah, walau dimana pun kita berada, kenangan bangku sekolah tetap jadi ingatan. Byk suka duka meniti alam kedewasaan kan?

Aziezah: Thanxs aziezah for your info. Insyallah, diizinkan Allah, saya akan laksanakan impian saya yang satu ini. Insyallah.

black_canary said...

salam Yan dan selamat berpuasa.

9 tahun tu still baru yan...aku ni still keep in touch dgn member2 (sesetengahnya dari darjah satu lagi) walaupun kami dah meninggalkan alam persekolah(SPM) dah 22 tahun dah(aku pun terkezut...dah lamanyaa...dah tuanya aku...kahkahkah)
Tapi itulah kelebihan dunia IT ni...dpt menyatukan kawan2 walaupun jauh...

WanAyu said...

haha..ye la bln pose nk wt gathering gn kwn2 skolah..kim salam jek la gn kwn2 lame aku tggu jek la entry dr ko..tgk keriuhan,mmg korang dr skolah riuh sekampung..hahahaa...

aku pon ade gathering ex mrsm muar jumaat nih kt tasik putrajaya...aku tak tau pi ke tak..

esok gak ade b`buke gn cikgu2 praktikal sb dierorg last mggu ni..

hahaha mane satu aku nk pi..??