Tuesday, August 18, 2009

Syukur....satel satu masalah.






Sejak 2-3 minggu ni aku dilanda ujian dan dugaan yg buat aku sedikit tertekan. Tapi Alhamdulillah, berkat pertunjuk mimpi dan semangat dr keluarga, aku diberikan kekuatan dan lebih mengenali apa itu kesabaran dan kuasaan Allah. Aku x suka nak kenang @ bercerita apa yg aku alami selama 2-3 minggu ni. Cukuplah Dia yg Maha Mengetahui lagi Maha Melindungi. Last week penyewa umah aku keluar cause dpt tempat lagi dekat nak pi kelas. Tapi syukurlah tak sampai seminggu dah dpt balik penyewa. Aku syg sgt umah aku ni, walaupun ianya kecik & taklah semewah mana berbanding dgn umah org lain. Tapi cukuplah sbg harta utk anak2 aku nanti.....
(Jgn anggap aku ni riak @ menunjuk2 pulak. Umah aku ni tak seberapa harganya berbanding dgn umah korang yg jauh lebih cantik dan mahal)


Aku takut nak bercerita yg lebih2 dlm entry aku. Takut org akan beranggapan yg bukan2. Hati manusia kita tak tahu, kita kengkadang sekadar berkongsi cerita tapi mata melihat dan mulut yg membaca mungkin kurang senang. Kadang2 kawan yg kita sangka baik, tapi sebenarnya tersirat perasaan kurang senang pd kita. Kita tak tahu. Biarlah...aku dah maafkan. Tapi bg aku biarlah aku menulis dlm keadaan biasa2 jer.... sekadar mengisi masa lapang. Chow....!

17 comments:

black_canary said...

lain macam aje kau punya entry kali ni yan...tapi biasalah..kadang2..kita nak menceritakan sesuatu tapi disalah tafsirkan org...

Yan..aku jrg order ubat dr company kamu...order pun sikit aje...byk YSP dan Xepa aje...

YanDarwisy said...

Black Canary: Adui...kamu faham ya! Ala biasalah manusia beb. Skrg aku tgh sibuk dgn advertisment omiflu cap. Since H1N1 ni kan...Klinik ko tak nak order ker?hi..hi..hi

black_canary said...

yan..company kamu baru dapat lesennya kan..
aku tunggu anti virus nya yan...yg tu aku dah order tapi tak byk sbb harganya mahal..

az1ra said...

Takpa la Yan..
Anggapla semuanya tu ujian utk kita lebih maju yer..

PuteriSatu said...

cantik plak kaler ijo tu kan... kadangkala...orang tak senang kerana orang cemburu... tapi yang punya blog adalah kita... so apa yang terfikir.. tak de salahnya kita nak luahkan di blog kita... baru ada kepuasan menulis...tak gitu?

T.u.Y.a said...

salam kak yan..
sabo la..setiap masalah ade jalan penyelesaiannya kan..

suka la warna dinding umah akk tu..cool redup je..ijau kan..hehehheeh..

JM said...

kakkkkkk..nape cam siyes je tulih n3 ni...tak syiokk laaaa

kembalikan kak yan ku yang duluuu

KEMBALIKANNNNN

Anonymous said...

biasa la hidup ada pasang surutnya....kuatkan semangat..redah jer segalanya...sampai satu masa selesai juga...

pingkey a.k.a alia

YanDarwisy said...

Azira: Thanxs azira. Lumrahlah tu hidup ni...sabor jerlah

Puteri Satu: Biaselah tu kak, manusia. Tak bleh tgk org lain senang. Tapi Yan ok jer. Memaafkan lebih baik dr berdendam, kan? Umah tu utk disewa, tapi Yan suka nak menghias..

Tuya: Tak aperlah, bukannyer besar sgt pun. Tapi mcm x syiokk arr ader org sakit hati. mcm lah kita ni org berada @ hebat sgt. Akak mmg suka hijau...

JM: He...kalau dgn kamu aku x jadi nak sedey...taklah, akak o.k. Thanxs...

YanDarwisy said...

Pingkey: Thanxs arr bebanyak...kata2 kamu semua penguat semangat bg Yan.

p-na mama oja said...

awat beb?? tgh sedih jer bunyi.. bnyak bersabar.. camtu la dugaan dari Nya... dia nak uji sekuat mana kita nie...+ cam ne kita menanganinya...

bulan lepas pun aku mmg byk dugaan jugak... paling x tahan bila oja masuk ward..mmg aku down giler.. takut beb klu anak sakit nie...sib baik bulan nie semua menunjukan perkembangan yg semakin ok...

anyway...hope ko pun akan lebih baik... bykkan bersabar.. ceria2 selalu.. jgn tensi2 beb!! hidup mesti terus.. chaiyokk!!

momguess said...

yan
suko aku nengok kaler ijau tuuu
xper yan umh besar ker kecik ker
yg penting harta kite
dan kite xmyusahkan org

kkdng kite xtau hati org
dpn baik
tapi belakang
huhhhhhhhhhhhhh

YanDarwisy said...

Pna Mama Oja: Tullah kan. Sejak aku dilanda dugaan ni, aku rase sikit kekuatan dlm diri. Stress jgn ckplah. Mujur family byk support dan memahami. Aperpun biarlah Allah sentiasa melindungi aku.

Momguess: Ya Betul...janji kita x menyusahkan org kan? Org ni rambut sama hitam, hati lain2.

Wife to Firdaus Ghazali said...

cantik ar kak colour umah akak....ngancam sehhhhhhh

aznitaz said...

yaaannn..
ko kata kat akak ker hehehe. apsal x nmpk susah hati pon kat opis?? ceria dlm gundah la ni..
nobody's perfect..just write wat u wanna say..

YanDarwisy said...

Wifge to Firdaus Ghazali: Akak peminat hijau tau...

Kak Nita: Akak jgn nak mengada2.. Sikit pun x der melibatkan akak. Lawak ho smlm. Tetiba kita sentap...panggggg! He..he..he...

gee ryder said...

sapekah gerangan nye yan?

masalah ni sbnrnye jgn dilyn sgt..kalo x, jadi cam kak gee ni haa...sakit kepala manjang..bosan gilerrrrrrrrrrrr

camne nk lari pd masalah ni haaa?
merata2 ada...