Thursday, August 27, 2009

Mata pun nak Beraya jugak...

Freshlook


Aku memang pengguna contact lense sejak 6 tahun yg lepas. Bukan sajer2 tau memang mak ngabun dr sekolah lagi. Cuma kat sekolah pakai spec, tak ado duit nak bli lense. Dah tu power bukannya skit. Kiri kanan 550 tahap kerabunan lo. Kalau aku tak pakai lense, satu keje pun aku x bleh nak buat. Aku x selesa pakai spec. Aku ni cepat pelupa. Kang tah mana2 aku letak, tup tup patah terpijak. So aku memang pakai brand "Freshlook". Selesa, O.k dan tahan lasak. Dah tak tukar2 sejak 3 tahun. Dan warna yg aku pakai adalah "Honey". Aku kalau repeat order, mesti pakai "Honey".

Aku rasa sempena raya ni nak tukar seleralah. Sebab aku kena tgk2 jugak color yg sesuai dgn kulit aku. Kang pakai color yg x tentu pasal, dah org tgk pelik. Aku ingat raya tahun ni nak tukar pakai color "Pure Hazel." Tak nampak cam color merepek sgt kan?

Kalau korang apa color pilihan.....?




16 comments:

momguess said...

brown pon cantek
semue cantek arr

FIESYAH said...

sume cantik sis...
biase nye syah gune honey nampak lembut je...

gee ryder said...

yan, kak g pakai pure hazel masa kawin dulu...kak g suka color tu..
sesuaila tu ngn yan..

xpyh merepek2, nti sama dgn mak wok huahuahuahua...

YanDarwisy said...

Momguess: Memanglah semua cantik, nak layan semua, tak berbaju rayalah pulak den nati. he..he..he...

Fiesyah: Kadang2 nampak kat gambar cam o.k tapi bila try, alamak...terlalu menonjol ho.

kak G: Pure hazel'lah yg yan nak try kak g. o.k kan?

YanDarwisy said...

kak g, lupa plak...ingat lagi kak g dgn Mak Wok kat office ni erk? Dia tu suka sgt berpenampilan yg pelik2. Kat sini org panggil "Ratu". Bleh?

CuTeMiUt78 said...

eemmm rasanya cam semua cantik ngak ko yarn.. sessuuuaaii gitu

DYLA said...

dyla pilih pure hazel...

masa kawen dyla pakai misty grey.

YAN said...

Yan pernah pakai hazel, grey dan pure hazel... semua okay.. tapi yang grey tu mcm pelik sket je..

hai said...

tak effect ya kalo tukar2?pure hazel tu nampak cantik...

YanDarwisy said...

Cutemiute: semanya cantik erk...? Tapi kene kat mata ada jugak yg mcm pelik tau. dah try br tau..

Dyla: Ha'ah kan..., Yan nak pilih tulah

Yan: Time kawin Yan pakai brown. Tapi lebih kurang jer color

hai: kene cuci bersih cause kalau pandai jaga tahan sampai 3 bulan. janji kene basuh bersih2...

p-na mama oja said...

aku x penah pakai seriau la nk msukan dlm mata..huhuh fail la...

tinggi nya power ko?? aku x der rabun, cuma silau.. maybe sebab dok menghadap computer je kot kita nie..huhuh

az1ra said...

Yan,
pure hazel tu cantik...
ko putih pakai apa pun cantik.. biru pun takder hal la

WanAyu said...

Hehehe..aku pon biase pakai lense freshlook gak kaler2 yg aku dh pakai:
Green - klu ko brani pakai ok per..

Grey - mmg lawa nmpak natural gak tp
sb ko putih kan..tak brani nk ckp arr

Brown & Pure hazel - aku rase ko sesuai la pakai nmpak nutural

Amethys - Nmpak cm purple,kdg2 org takut nak pakai tp ble dh pakai ok jek klu aku pakai nmpak cm grey

Ko beli jek la sume ape ade hal..hehehehe

Ade promotion ke nk raye nih??

oneyani said...

amboi2 bermaa baru la k.yan nant..hehehhe

nasazfrog... said...

kalau aku brown,, ko pakai kale apa,, alamak sapa tanya sapa neh.. :)

MaMa aYiN_FaSHa said...

okla pure hazel..kita pon pakai dat kaler...