Thursday, May 13, 2010

Kamera Digital


Rindu nak ber'blog. Tapi aku ni ader satu pe'el. Aku bg status..."Pe'el Bermusim." Aku manyak story nak dikongsi, tapi ayat2 nak mengarang sangkut kat tekak. Terus lupa...Byk gambo nak publish, tapi kabel tah manalah, pastu malas yg amat. Citer pasal kamera digital ni, aku dah lama dgn kamera digital bertajuk Canon ni. (tatabahasa aku mesti jahanam dulu.) Kira hampir 3 tahunlah gak...Dok harung ke hulur, ke hilir dlm bag. Senang nak dibawa. Teringin gak nak layan SLR yg canggih2 skrg ni. Tapi pikir2 balik ianya bukan satu keperluan utk aku. Memanglah kerja aku related dgn gajet ni. Tapi bukan satu kepentingan. Yg ado ni pun sudah ok. Kalau nak edit-mengedit geledah jer photoshop. Hari tu pi layan Belon Gas kat Putrajaya 85% dr pengunjung semua mengharung SLR. Aku?? Dah mcm kamera hp pun ado. Anak buah aku gelak2kan aku. "Aper tarap ucu amik gambo pakai digital kamera kecik ni." Celupar mulut! Dgn kamera nilah ko merakamkan aksi2 gedik sepanjang hayat tau. Jgn nak byk bunyik. Byk jasa ni....

Aku ader kamera manual Nikon FM10. Aku bli time study dulu. Ni mesti wajib ado pd setiap student Art n Design. Mahal gaklah kalau nak ikut time2 study dulu. Pengalaman dok bilik gelap cuci gambar dgn chemical, ambik pict shutter speed. Yg kelakar, time setiap kali dah ambil gambar dia punya punat nak pusing betul2 old school...bunyik tak bleh tahan. Memang pengalaman....Skrg ni aku tgk kat market byk yg canggih2. Terase plak usia makin jauh. Tetiba emo plak.....

2 comments:

mamaaerish@eb said...

slm,

tq sudi jenguk blog eb
boleh bagi eb emel x?
eb nk invite msk blog... sbb blog tuh eb dh privatekan... sori yer... TQ

abbyal_bakri@yahoo.com

chugie said...

patutlah dah jarang2 nampak entry dr akak..

jangan terus kan pe'el tu k.. semnagat lah untuk berblog!!! heheheh:D