Monday, May 17, 2010

Tak percaya...tapi itulah kenyataan!



Zida & Bos kesayangan,
Bos dia sgt yg baik.


Mcm tak percaya Zida (baju kurung oren) nak resign


Ko nampak van ni, ko tahan mintak blanjer tau!


Berposing mengalahkan yg nak resign


Ko jgn noty2 kat sana


Lepas sorang, sorang pergi....


Yg tukang arranged farewell nak makan sat!


All will be miss u Zida!


Dah tak der org nak borak2 dgn akak lagi....:(


Kami dah kenyang....!

Hari Jumaat lepas, salah sorang opismate rapat tetiba resign mengejut tak sampai 48 jam. Actually dia dpt offer kat gov. IPD Kuala Selangor. Tapi yg lawaknyer, dpt surat tawaran, terus kene lapor diri, 3 hari lepas tu masuk keje tanpa diberi notis sebulan. Interviewnyer udah setahun yg lepas. Zida dah aku anggap mcm adik. Dia menggantikan tempat Kak G yang pun resign jugak cause nak buat biz sendiri. Kenapa org yg selalu baik dgn aku tak lama....? Zida memula keje tu nampak pendiam. Tapi lama2 keje, dia ni masuk air, agak garang dan tegas dikalangan kawan2. Tapi lawaknyer sikit pun tak buat aku terasa cause dia punya lawak stok-stok lawak cikgu besar. Mcm biase, we all buat farewell secara mengejut memandangkan kesuntukan masa. Pizza Hut Jusco menjadi tempat terakhir kami bersama2 meluangkan masa utk Zida. Zida dok blakang meja aku jer. Hari ni aku toleh jer belakang, sayu jer tempat dia....










8 comments:

FIESYAH said...

yang pegi pastinye ada pengantin...x pe kak...kasih biar 1 kwn biar seribu...

nasazfrog... said...

beb... lama tak muncul,,,

chugie said...

alahai.. siannye lah.. dah takdir namanye tu..

pertemuan dan perpisahan kan lumrah manusia..

cari lagi pengganti k!

gee ryder said...

yan, kak g yg lg lama berkhidmat dr zida pun xde org nk clbr8 ramai2 gitu huhu..tu yg bawa diri dr duo tu..takde org suka :(

YanDarwisy said...

Fiesyah: Tul tu, aperpun kite yg kat sini kene teruskan kerje. datang dan pergi tu adat dlm kehidupan....

Nasazfrog: Ader ni ha...he!

Chugie: Tul tul. Yg penting lebarkan siratulrahim....

Kak G: Alahai kak G, sedeylah pulak. Kak g pun tak kurang specialnyer. Siap bos blanjer makan jauh lagi kat Subang Parade. Ni pun geng2 zida yg ajak buat. Maklumlah org bujang... Aperpun Kak G tetap best!

aznitaz said...

yan,
amboi..ku nmpk ayat2 bodek ko tu. takpe dept RA mmg cepat laku..ko tak sebut nama aku yg amik zida dulu keje kat duo ekk...ni la org yg berjasa OK..
meriah farewell tu..i likee !

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

happening

YanDarwisy said...

Kak Nit's: Jek lebey skit... ha..ha..ha... Laku kew? Akak, tapi tak bleh lawan farewell x boss dia ni. Mcm birthday party ko. Cuma tak der belon jer

Crazy Beautiful: Thanxs...kengkawan semua masuk air kak!