Wednesday, June 9, 2010

Time to travel!

Time to driving!

Sebahagian dr perkara wajib yg perlu bersama!


Inilah time yg tengik utk aku telan....jem!

Biaselah, sejak keje kene travel ulang alik Bangi, mula2 cam agak jauh, tapi lama2 alah bisa tegal biase. Itu pun once a week jer tapi kalau keadaan kerja memaksa, terpaksalah ke Bangi lebih dari sekali seminggu. Tapi yg tak laratnyer kalau lambat skit balik dr office Bangi, mulalah jem dr Puchong sampailah depan Proton. Pernah ambil mase 3 jam sampai umah. Biasenyer paling lewatpun 1 jam setengah bleh pegi. Biaselah, org M'sia bleh dikatakan ramai yg mampu berkereta... kadang2 pernah terfikir, kehidupan kita ni sebenarnya byk dihabiskan dgn waktu2 kerja, selebihnya pandai2lah kita kene bahagikan dgn family dan yg lainnya....Ikutkan berapa jam sgtlah masa yg kita ada utk diri kita sendiri....

5 comments:

sWeEtDaRLinG said...

gitulah nasib kalau hidup kat metropolitan.. sebab tu gamaknya gaji kat metropolitan ni lebih besar dr negeri lain..

nak mikirkan jam, mmg letih kaaan?

Zura said...

mase kite byk kat opis n atas jln...mase kat umah terhad...aaaa

YanDarwisy said...

Sweetdarling: Tul tu kak. tapi kengkadang stress gak dgn keje yg x berpenghujung nih

Zura: Tau tak per, tu yg rase nak bercuti jer tuh.

chugie said...

wah.. lame tu dh x jumpe ye?

jem!! owh, sy pun tidak suka jem.. tp di sebabkan dah selalu kena.. dh jd lali.. demi mencari rejeki! :D

CuTeMiUt78 said...

eemmm gitu la kan.. nk tak nk kena gak tempuh kan