Monday, May 18, 2009

Selamat Hari Guru!



Morning!....

Hari ni walaupun aku agak lewat skit ker kantor, tapi pepagi lagik aku dah senyum. Sajer. Nak kata hati tgh berbunga, biase jer. Nak kata dpt duit terpijak, dateline blum lagi. Tapi salah ker aku senyum di pagi Isnin yg nyaman ni.....?
Aku jarang senyum selangkah jer aku di parking kat office ni.
Pakguard pun naik pelik. Nak kata datang awal, aku lewat.

Smlm aku sent sms kat Cikgu form 5 aku.
Pn. Sabariah Hussin. Labih kurang cengginilah bunyikknya....

"Cikgu, Selamat Hari Guru.
Terima kasih atas segala pengorbanan cikgu sehingga saya menjadi spt skrg"
Lebih kuranglah....

Pastu cikgu aku balas
"Terima Kasih. Cikgu terharu kerana ada pelajar yg masih mengingati cikgu"
Wallamakkkk....sebak aku baca. Mengadalah ko yan!

Utk pengetahuan kamu semua, dulu aku sgtlah x memberi perhatian setiap kali cikgu aku ni mengajar. Dahlah dok belakang sekali...ada jer yg projek aku. Kalau cikgu baca blog saya, saya nak mintak maaf byk2....

1.Cikgu, dulu saya suka melambat2kan waktu balik tandas
2.Selalu lewat balik dari kelas Pendidikan Jasmani
3.Selalu tertinggal buku latihan padahal homework x siap. Waaaaa!
4.Pernah nak buat cubaan nak ugut cikgu lepas kejadian saya kene rotan kat bilik HEP. Tapi x jadik pasal Rosnizah buat ayat cenggini
"Wei...x berdosa ker kita nanti?"
Terus aku insaf dan x jadik.Cis...
5.Pernah mengumpat cikgu. tapi saya ckap sikit jer. Budak lain lagi teruk...
(Padahal kolah penambah rase gula garam memang cukup!)

*Sekarang utk classmate aku kat UiTM, korang taulah kenapa korang ajak aku buat KPLI aku tamau....Aku takut, budi yg x baik dibalas jua...waaaaaa!


5 comments:

JM said...

hoh kak..kemain nakai gak akak yek time skola dulu.. meh sini nk babap montot..ekeke

gee ryder said...

sekurang2nye ada gak yan simpan no hp cikgu...kak gee takde lansung..

kak g dgr yan dah masyuk giler skg, so bila lg nk amik insuran? hehehe

Anonymous said...

wahaha.. aku pu x der bakat jd cikgu.. tau kah aku penah jd cikgu sandaran 2 hari sahaja... lemau otak aku beb!! dah la mengajar skolah menengah + methodist girl school klang.. hambik koo... ada ke murid2 ngorat cikgu.. klu boy ok gak, nie girls ok?? sungguh maks x tahan!!

kwn2 semua amik kpli jd cikgu...selamat ari guru kwn2 ku...

~p-na mama oja~

haslina said...

ntahlah..dulu masa habis belajar kebetulan di panggil inteview jd cikgu kat sini..so sebab x de keja..pergi jea lah..wlu pun mcm tak yakin jea..tp bila da lama2..rasa mcm ok lah mencurahkan ilmu..tp bila da terlalu lama..cam da bosan sikitlah...hehehehe

alia said...

bagus la yang ingat kat cikgu....aku nie ingat gak tp no hp x amik...waktu tu mana tau nak guna hp sangat....