Thursday, September 23, 2010

Acikkk ko!

Salah satu yg menyebabkan aku suke pegi keje (jijik bukan...) sebab budak2 opis yg cam haramm buat lawak tungkik hari2. Seyes, dr punch card sampailah nak balik, masing2 nak tunjukkan kehebatan buat aku sampai nangis2 ketawa. Satu hari kalau tak ketawa, ader samtinglah tu. Tah cirit birit ke, tah dtg bulan ke... Kalau salah sorang x datang keje @ ader keje luar, memang sunyi jer mcm dewan peksa. Tapi kalau semua dah bersidai kat tempat aku, cam bersidai atas pangkin tepi laut. Siap ader yg sound2. Korang mcm buat staff lain kat sini patung jer... sebab terkedu dorang berani buat lawak tanpa perasaan bersalah. Staff sekeliling mcm tgk calon Sinaran Pasport Kegemilangan. Terkekeh..kekek...!

Jaja dan tungkiks & Noein dan gonjeng's antara shortlist pilihan aku. Yg lain mcm Mai & Dayah jadi lalang. Mcm lalang kat padang bola Sekolah Tamil Puchong. Time tempat aku mewah dgn jajan @ makanan, dorang datang berlumba2 mcm semut nampak gula kat tempat aku. Tapi memang syiok dapat member2 yg gonjeng. Antara mereka akulah yg paling senior @ nama saintifiknya yg paling TUA BELIA...ha..ha..ha..bleh? Adakalanya aku sendiri kabur dgn umur aku. Panggggggggg!

Dorang ni x kira aku ni tua ke hapa ke, kalau nak kenekan aku tak baca polisi dulu. Sampai aku nangis2 ketawa. Kalau kene time aku sakit gigi mau bengkak gusi aku ni.
Perut aku naik senak ketawa x habis2.

"Akak...."
"Ermm...."
"Akak kalau nak geng dgn kiter org, akak kene tau password kiter org dulu"
"Aper pasword ko"

"Acikkkk ko!!!"

Memang ko nak kene pijak dgn aku...

7 comments:

viruspadu said...

hahaha dorang memang kelakar

chugie said...

cam best je dengor nye tu.. idup kat tempat kerja akan lebih happening dengan adenye ikatan yang meriah cam ni kan..

kalau ade yang buat hal sendiri tu yag x bape best tu..

JM said...

best oh dpt member satu opis yg satu kepala.. nk p keje pon rase hepi je...

mamalieyna said...

hahaha...happening habess geng ngn diorang ni yeh...!^_^

SUZIE APAI said...

setiap kali bc n3 ko citer kt opis, mmg aku terkennag ms keje kt s alam dulu...giler gonjeng kwn ngan budak2...

gelak smpi merah2 muka..lawak sentiasa..kena marah ngan bos pun leh ader geng2 nk gelak..tak la tensi manjnag...

CuTeMiUt78 said...

best kan klu ada member2 gonjeng camtu... mau nampak sentiasa muda belia gitu

Anonymous said...

ouh.....akak jgn macam2.....!
gonjeng2 ni gak yg akak carik setiap kali akak punch card kan....
dah tentu kami dtg menyerbu kalau ader makanan, kami kan berhabitat karnivor....akakakakaka.....
kak, citer kat org password watper....dah kene reset password baru...!!
kalau senyap tu bukan aper, berak batu tuh!!! JAJA