Wednesday, August 25, 2010

Darwisy & The Dinasour Book



Siap ader tanda harge ko

Riak tul dpt sambar buku Dinasour

Tak payah nak buat facing Dinasour ok.

Redo jer muke...


Lately ni Darwisy minat tul dgn binatang Dinasour ni. Heran gak aku...Blakang umah ader ker? Ke mana jer pegi nak bli brg berunsur Dinasour. Walhal sblm ni dia minat main puzzel. Tapi it's ok. As long his keep to learn and improved his knowledge, bg aku tak der masalah. And next year nak masuk pra sekolah. Smlm baru aku pi daftar Tadika Islam area umah aku. Senang mak aku nak amik dan hantar. Tapi lately ni dia susah nak tido awal. Pd hal siang x tido pun...Nak masuk bilik satu hal, habis semua mainan dihangkutnya dah mcm stor punggah barang. Time ni mate aku dah mcm letak gam mengantuk giler... Dia tak tido2 lagi.







11 comments:

DYLA said...

yan, gambo darwisy yg redo tu mcm yan tau!

bagus la yan, darwisy still maintain pakai pijama. inas dah tak pakai coz ibu dia tak beli.

alia said...

bukan main suker dpt buku..bagus..bagus

nieda said...

bagusla budak2 sukakan buku..suka betul hero sorang ni dpt buku..rajin2 baca buku ye hero..hehe

TuYa said...

comel tul budak darwisy nih tau..

YanDarwisy said...

Dyla: Dia kene pakai pijama waktu mlm, nanti pakai baju lain dia kata nak pegi jln...Inas byk baju jalan yg tanterk2...

Alia: tgk buku gak. Kalau buku menulis ABC dia buat tak reti jer. tapi kene pakse jugak

Nieda: Jgn time kecik je suke membaca. Tapi dia suke buku cerita. Kitalah yg teruk kene mengulang mcm CD

Tuya: Haiyo Auntie Tuya...dia ni pipi jer kembung debab.

alia said...

SILA KE BLOG ALIA...ADA SOMETHING UTUK YAN..HARAP SUKER

SUZIE APAI said...

heheheeeeeee......ensem hero ni! aku pun suke gak tgk items2 dinasour....

YanDarwisy said...

Alia: Sukeee...TQ :)kretip kamu ni

Suzie Apai: Bleh arr geng ek..Chaiyok!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

laa..samalah pulak dengan pyjama Along..ngeeeeee..


eloklah dari kecik ajar anak dengan buku. Hendaknya minat membaca datang dengan sendiri nanti..

mamalieyna said...

jln2 di sini//alahai lmbt pulak buat lawatan bls..maap ye..hehe..

oooh dah besar heronya! ^_^ comel..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. sweet je muka dia... dah nak sekolah dah ya