Wednesday, May 7, 2008

Hari Yg Tak BESTnyer...!

Cheh...! Tunjuk byk kejelah Konon

Tgh Mem'Back-Up'


Hari ni aku kene memBACK-UP utk semua artwork2 aku. Ni semua kes slm terDELETE file kat D Drive. Pandai kan aku...? Dahlah aku menggelabah beruk. Dah tu nak buat mcm ner...dah bende nak jadi. Dlm Recyle Bin pun dah sodhokallah hulazim... So hari ni aku mengambil ikhtibar dari peristiwa semalam utk memBACK-UP semua artwork2 aku. Dahlah semua design tu yg latest, pastu budak2 Sales Dept. punyo! mati aku. Menyesal x guno...aku dah buat salah. Ni semua gara2 C Drive aku penuh dan aku x bleh nak buat keje kat Photoshop. Hari tu handset aku pun mcm tu gak. Habis semua gambo2 terDELETE konon memory card aku full. Last2 aku buat keputusan drastik main DELETE jer tanpa memikirkan mase depan. Habis semua gambo aku hilang. Nasib ader beberapa pict aku dah bluetooth kat handset hubby aku. Aderlah 2-3 kerat pict aku dpt balik. Zam ko kat belakang gelak2kan aku. Nanti file terDELETE ko aku plak gelak2 sampai terguling2. Komputer aku yg iyernyer dah sarat. Tadi pun aku dah DELETE maner yg x pakai. tau jerlah aku dok simpan2 tah ape bende, pastu bukannyer guno pun. Eh! baru aku ingat, minggu ni "Mother's Day" kan? Thn ni masuk 3 tahun aku jadi IBU... susah nak kate, Tapi Darwisy baru 2 tahun, perangai boleh tahanlah. Dear My MoM's Pn. Rocky (Rokiah) Thanks for everything...muahhhhh! Apehal ko Yan, tukar Topik plak. x bleh nak terime kenyataanlah tu terDELETE File .....diamlah!

3 comments:

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

mcm2 hal la yan,.... pc dyla lg ler bengong.. dah 2 hari tak dpt surf ni.....

lik umah baru dpt tenet jap... benci ar pc mengong tu

nasazfrog... said...

aduhai klu terdelete nih tak leh nak wat per lah kan... redha jer la,, klu bleh carik blk data ok,,, haha tadi baru dpt sms dr hubby awal2 dh wish hepi mothers day,, dia tak confirm bile tarikh so dia wish jer,,, hihi..:)

YanDarwisy said...

Dyla: Tah Ms. Loo ni, kedekut tul! Nak buat keje x der mistake, tapi kedekut budget.Pdahal duit company! Buat dajal, rosakkan artwork padan muke! Padan muke aku gak, kene buat balik!

Nasazfrog: Wa...hubby dah ucap awal2.Laki aku kalau dia buat2 lupe, jage dia.Wish lupe x per, jgn hadiah lupe. Mate duitan punyer bini!