Tuesday, May 20, 2008

Kenape aku pada hari ini?

Sesungguhnya hari ini, adalah hari yang palinngg membosankan bg aku. Wah, statment keras. Kenape? tahlah jgn ditanyer kerana aku sendiri x der jawapanyner. Bleh? Pagi tadi memanglah azab aku nak bangun sampai terlajak. Dgn main sambar jer baju yg dah siap ber'iron walaupun bukan dari pilihan utama aku, aku gagahkan jugak kaki melangkah ke opis. Walhal dlm hati aku terbayang2 kenikmatan menyambung cuti yang penuh keseronokan dan kedamaian. Damai ker? Dari garaj kereta sampailah ke parking kereta depan kedai potong, aku sedar keadaan muke aku yang sgtlah begik dan ketat menampakkan lagi ape sebenarnyer yg terbuku dlm hati aku. MC? EL? Apply Cuti? Semuanyer terbayang2 dlm otak aku. X sabar nak bercuti membayangkan diri tersidai di tepi pantai, dengan deruan ombak diliputi awan biru dan burung yang terbang berkicau sambil menyanyi lagu Ruang Rindu nyanyian Nubhan. Walawehhhhh.....Perhhhh! Syokkkk oooooo.......... Aku dah lame x bercuti, kali terakhir ke Genting, tu pun x sedamai maner. Bunyik x haper jadah jenis permainan membingitkan telinge aku. X Feel langsung. Lepas ni aku mesti nak bercuti jugak! X kire ape nak jadik! Dah! Dah! sambung keje ko tu Yan. Sudah2lah tu berangan. Dahlah aku kene buat balik design bunting yg aku ter'DELETE hari tu. Hah! tu salah satu bab yg buat aku TENSION. Aku rase nak cuti arrr, tapi.... Cuti tanpa dirancang ni bukan best maner pun....

5 comments:

nasazfrog... said...

kalau rase diri tuh tension dengan keadaan kerja lebih baik ko cuti yan,,, kepala tengah serabut mana mungkin boleh kite nak pk pasal kerjakan... aku paham keadaan ko sekarang... cewahh...cuti jer.. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

cuti jerrrr...jommm, weekend ni kita pi reramai ke langkawi, mandi lautttttt, bestttt.....hehehe...

Jh said...

Sian kawan aku sorang nie.. Takpela.. kalau rerasa nak menenangkan jiwa dan raga, aku blanja ko lagu2 yang ko nak dongar. Khamis ni petang jam 5.15 - lagu2 lama / Kenangan Lalu KL atau jumaat pagi.. tu lagu apepun bley.. sms aku ek. Kasik geng!

YanDarwisy said...

Nasazfrog: Tul lah! Ingat nak pi bercuti gak lepas hubby balik kursus...mmg kepale tgh serabut. Keje Manyak oooo....

Rafflesia Merah: Wahhhhh seronoknyer pi Langkawi. Honeymoon erk! best lah....Jeles! Jeles!

JH: X per, nanti aku nak mintak ko putarkan utk aku best2. Ni nak kene blanjer ko ni. He....!

mama ranggie said...

amik je lah cuti yang oii...

release tensen!