Thursday, August 14, 2008

Sekadar Berkongsi Cerita....




Bukan nak promote, tapi apelah aku dpt kalau aku menipu....

Aku dah masuk 5 bulan menggunakan sepenuhnya Penapis Air Bio Aura Hai-o ni. Dan nak dijadikan cerita, bukan Penapis Air Bio Aura tu dtg carik aku, tapi aku sendiri yg terfikir nak beli. Tapi bukanlah jenama HAi-O ni. X kisahlah aperpun jenamanya janji penapis air yg bersih utk dimasak dan diminum. Satu hari aku pi umah mak mertua aku. Aku tgk mak mertua aku ader penapis air baru, sblm ni dia ader penapis air jugak, tapi brand x haper2 made from China. Aku tanyer, berapa harganya sebab kebetulan aku nak beli sesangat. Sebelum tu, kenapa aku beriya nak bli penapis air ni. Sebab anak aku. Aku dah dgr mcm2 penyakit yg menyerang x kire usia. Dr kecik x der aper2 masalah penyakit, tup2 biler dah besar kena kanser, asma, jangkitan kuman, paru2...


Aku fikirkan satu jer. Anak aku. Air susu yg diminum terus masuk dm badan dia, x kiralah kotor ker, bersih ker... tambahan pulak air skrg mmg byk klorin dan toksin walaupun dah disuling. Pernah satu mase, tangki bilik mandi aku kuning mcm teh o keladak giler. Nak mandi pun jijik, lagi nak buat masak & minum...uwekkk!


Ha sambung balik, Mak mertua aku citer, Jijan (adik ipar aku) yg bli). Pastu aku tanyer lagi berapa sbb kalau mahal x nak lah. Bawah 300 nak lah. Mak mertua aku gelak, katernyer mane nak dpt 300? Mak punyer yg rosak tu pun 2 ribu lebih dah rosak pun. Aku kater x jadilah mahal. Mak mertua aku kater dia bayar bulan2, bayar deposit RM80, pastu bulan2 RM100. Aku pun mcm excitedlah nak dgr. Aku tanyer adik ipar aku dia bli kat maner. Ngupernyer kat adik member aku, Farid. Aku terus order, x sampai satu hari dia dtg pasang. Time tu aku sikit x tanyer kebagusannyer penapis air ni. Yg aku tau, bli dan pasang jer. X buat resarch pun kat internet. Main bli jer....


Selang sebulan, aku minum mmg nampak perubahan. Terpulanglah pd korang nak percaya ke tidak. Padahal time tu x tahu aper ke bendenyer Teknologi Nano tu. Lantaklah ader aku kisah.... Tapi aku mmg perasan badan aku rase ringan, anak aku jarang sekali batuk & selsema ape lagi demam, tekak x pedih, masak nasik lambat basi, yg paling ketara lutut mak aku dah x sakit lagi. Member surau mak aku siap tanyer lagi, apesal mak aku makin senang nak bangun lepas solat. Padahal mak aku mmg terkenal dikalangan geng2nya dgn sakit lutut dan susah nak bangun. Mak aku kater dia perasan sejak minum air yg anak dia bli (akulah tu). Badan dia pun makin ringan dan air kencing jadi jernih. Biler aku tgk2 balik kat internet, sebenarnya air pun boleh bg kesan dlm badan kiter. Mak aku dulu ader batu karang tau. Doktor pernah kate salah satu puncanyer selain dr tahan kencing adalah air minum yg kotor dan bertoksin. Lame2 jadi pasir dan membentuk batu.


Dlm minggu ni husband aku kene selsema dan sakit tekak. Aku kata jgn minum air lain selain air Bio Aura tu, cuba amalkan minum air kosong. Masuk hari ni, alhamdulillah.... mcm biase. Anak aku plak mmg jaranglah kene selsema walaupun kerap gak tibai air sejuk. Lagi kerap minum air kosong, lagi bagus untuk sistem pencernaan kita sebenarnya. So rumusannya, setiap rumah harus memiliki Penapis Air terutama sekali bg mrk yg ader anak kecik yg minum susu.


Sistem yg aku jual ni, adalah sistem semua org mampu milik, sebab, barang yg bagus bertahap Superbrans, aku hanyer kenakan RM80 jer sbg deposit tanpa ambil 1 sen pun untung. Bulan2 bayar RM100 paling minimum pun aku amik RM70 jer selama 2 tahun lebih. Korang sebenarnya dah dpt barang dulu, dan aku x kenekan faedah langsung pun. Aku jual ikut kemampuan orang nak yang membeli. Aku gak dpt pahala berkongsi sesuatu kebaikan yg bermanfaat dan mampu milik...Korang bleh bg feedback balik sekiranya terdapat apa2 keraguan dgn produk ini. Sbb aku yakin akan kebaikan produk ini. Warranty setahun dan penyelenggaraannya yg mudah.


Kalau sesiapa yg nak buat sebagaiBesday Gift utk mak abah kat kg, bende nilah yg paling sesuai. Kenapa...? "Setiap titis air yg mak abah kita minum, berlipat ganda pahala yg kita dapat dr kebaikan yg kita berikan". Tiada apa yg lebih menggembirakan kita apabila melihat org tersayang hidup bahagia dan sihat sejahtera hasil dr pemberian kita. Dan sebenarnya Penapis Air Bio Aura ni mmg aku bli utk mak aku sempene Besday dia yg lepas. Dan ternyata ianya memberi manfaat pd mak aku. Alhamdulillah sakit lututnya beransur pulih. Kalaulah arwah abah aku ader, mesti dia juga dpt menikmati ap yg aku hadiahkan ini.....Apelah sangat Penapis Air Bio Aura ni kalau nak dibandingkan dengan pengorbanan mak abah kita membesarkan kita. Secara x langung dpt membalas pengorbanan dan kasih sayang mereka.



7 comments:

fuadnis said...

yan,
nis dah lm gak teringin nk beli tapi nis ni dok kat kuarters guru,so akan dtg sure nk pindah rumah sendiri,jd de problem tak klu nk psg skg?maklumlah..kurang arif lg tentang penapis air ni..kot2lah cara pemasangan susah utk kita berpindah randah.pastu berapa harge sebenar penapis air ni?klu dah deposit rm80,then bulan2 rm100..berapa lama tue?

YanDarwisy said...

Hi Anis, kalau Anis berminat, boleh jer, pemasangan nyer mudah sesangat. Lamer tu x jadi masalah. Sbb Yan x amik faedah pun. Utk kebaikan anak dan keluarge ape salahnyer kita berutang. Drpd kiter blanjer 100 ringgit sebulan, tapi barangnyer kiter x nampak pun. Yan pikirkan anak jer... badan nak pakai lamer, anak kecik sekecik kuman pun bleh buat penyakit...kalau dia batuk pun kita dah risau. X per Anis, kalau berminat, email jer yan @ tanyer Dyla no phone Yan, Yan x bleh appear kat sini. Anyway..thanks ya Anis!

RaFFLeSiA MeRaH said...

adik ipar akak lak duk suggest beli air mineral yg jenama rx water tu...tu pun katanya badan ringan, sakit pinggang leh ilang, rege dia dlm 2 ribu lebih gak laa....

YanDarwisy said...

Rafflesia Merah : Kalau dah ader, tak aper. X kirelah aperpun jenamanyer, janji kita ader penapis air. Yg penting ianya bersih dan dijamin selamat... Air yg kita terus minum kotor.

~dyla~ said...

tul yan
penapis air kat umah mak dyla tue kejap je kotor... nmpak sgt air paip tu kotor tau...

fuadnis said...

yan,
kat umah mak nis dah ade penapis.actually nis nak pasang kat umah nis sdiri ni.tapi nis ni duk kat kedah..camno ye??

YanDarwisy said...

Dyla : Mmg pun, kotor tahap baban. pastu kuning keladak. Tu karat tu bleh buat penyakit.

Fuadnis : Anis, nanti Yan mintak no phone Anis dgn Dyla erk...thanks. Boleh jer! Yan pun teringin nak pi Kedah. Bleh jln2 sekali nanti...