Monday, July 28, 2008

Huahhhh....!


Kalau tunjuk kat bos aku dia simpati x dgn persembahan kat atas meja aku ni?

Aku mmg ader pensel case, senang. Mmg sentiase ade dlm handbag. Sebab tu kalau nak fill-up form kat maner2 aku siap kuarkan pensel case gabak aku ni. Pedulik aper aku. Kalau aku dok letak selonggok atas meja, alamatnyer sorg2 dgn muke simpati " Yan pinjam jab, Yan pinjam pen, Yan pinjam eraser". Sudahnyer aku buat ayat mcm ni "Eh, ambiklah aku mmg bg utk kawan2. Pilih2 mane korang suke". Bukan aku tamak, tapi muke aku jer yg dok mintak stationary kat HR. Sampai kene soal. "Ko ni asyik mintak jer, ko meniage ke aper?" Terase aku beb! Kecik hati aku!


Teruk tul tahap begik ko Yan. Gambo tepon kat bilik HR ko x nak amik? Amik gambo cerek elektrik kat pantries blakang tu sekali. Jgn luper helmet Pakcik Maan kat bawah, dan kasut 'Pua Chu Kang' Auntie Mary.

Minggu lepas adalah minggu yg paling TENSION utk aku. Kenape? Tah! Minggu lepas keje melambak2. Sorg designer dah benti. Keje makin bertambah....blajar plak system baru yg x der kene mengena dgn aku sbg 'designer'. Cause aku dah masuk dept. Marketing Ethical Division, so kene blajar skit2 bab marketing ni. Telan jerlah Yan.... Dlm mase tension2 tu sempat plak nak bergambo....Lately ni makin x der mood nak buat kejo. Gaji lambat lagi ker wei.... Azhar, ko bleh key-in gaji aku cepat skit x? Duit dah habis dah ni. Mega sale dah panggil, x baik tolak jemputan org. Ape plak kate dia kang....Tak elok x pegi.



8 comments:

~dyla~ said...

yan,
kalau duo buat tak senonoh.. blah je... hehehe meracun yan nih....

Jh said...

Kire glemer ape kaler tepak ko ni.. Hehe.. Lama tak panggil tepak ek. Maintain geng. Aku ettap sokong keta kuning kecik atas meja ko tu. Nangis Darwisy ko bawak lari keta dia..

YanDarwisy said...

Dyla : Helmi Gimick pun dah nak bla. Ramai gak nak benti. Hampeh dorang. Yan mmg nak benti. Husband x bg. Sbb skrg pegi keje dia yg hantar. Dia kata jahanam keta parking luar. X puas dgn tu dok kutuk DUO, untung byk, parking pun kedekut! Mcmlah MPK tu byk duit sgt!

JH : Ko ingat lagi erk, bahase kebangsaan kiter. Time tu 'tepak' saper yg bertingkat kire bapak canggih. Kasi tayang atas meje. Lepas rehat org rembat. Padan muko!

YanDarwisy said...
This comment has been removed by the author.
nasazfrog... said...

biasa la keje sentiase berlambak,, kepala neh sakit kan byk pk.. yan ko email aku tak balas pun,... uwaaaaa :(

YanDarwisy said...

Lor, yer ker...Ko tau x company aku ni sgtlah batak. X cayer ko tanyer Dyla. Email yahoo kene blocked. Bengang aku! Ni aku bg email company aku yan@duopharma.com.my

RaFFLeSiA MeRaH said...

byknyer kerjeeeee....bwk2 je la gi sopinggg, tenangkan hati n fikiran tuhhh

YanDarwisy said...

Shopping ke kak...? Duit kurang cukup la kak. Cam no ni? Tapi kalau sesekali layan shopping best kan?