Thursday, July 31, 2008

Mid Velly

Last week pi merewang kat Mid Velly, Kengkonon nak bawak si kecik tgk movie, gatai sgt nak tgk wayang jauh2, mcm kat Klang x der panggung wayang. Konon takut nampak dek org. Ko ingat ko tu saper...? Artis? Finalist Maggie Mencari Bintang? X derlah, sajer nak pi jauh2 skit...Sampai jer sana, punyerlah ngamai org beratur panjang. Siap berbengkang-bengkok. Mcm org nak bli tiket balik kg pun ader. Husband tanyer, "Nak tgk gak ker?" Soalan dia mcm sajer jer nak buat aku rase bersalah. Dan aku pun jwb dengan rase x bersalah, "Tak per arr, lain kali jerlah". Last2 pi shopping baju rayer Darwisy.

Baju rayer? Mmg we all suke buat persediaan awal. Last year pun mcm tu gak. X kelam kabut.. Kalau tahun ni Dyla kaler Pink, aku plak sefamily mcm nak kaler hijau2 + cengkolat gitu. Kaler ape ko nak bg tau ni Yan...? Ntah! Tapi aku berkenan kaler tu. Husband plak mcm x mau buat baju melayu. Membazir katanyer, pakai pg rayer jer....

Meh aku bg tau satu rahsia, Kali last dia buat baju melayu time nikah. Hampeh x hampeh laki aku? Habis tu, yg dia rembat Sport Rims minggu lepas, bukan membazir namenyer? Laju jer dia kate aku ni membazir. Dia x takut ker dakyah dia tu bakal menyinggung perasaan aku kelak? Nanti dia!

*Aku akan pastikan pengaruh aku kali ni mengheret dia ke kancah 'rayer mood'. Kalau aku berjaye, aku blanjer blogger kupon berbuka di rumah mertua beserta penginapan 3 hari 2 mlm. Ni Yan lah..... Huaaahhhhh! Ade aku kisah?!

5 comments:

mama ranggie said...

comel si bujang tu..hensem lor...

nasazfrog... said...

aku baju raya pun tak prepare lagik cuma hubby nagn wani jer yang dah buat... kang buat2 kang tak muat plak,, beli dah siap jer,, mak aii beli sport rim heh,, selera cam laki aku jer,,, biase la kan,,, :)

YanDarwisy said...

Si bujang ni kalau mengamuk lagi terserlah hensemnyer. Baru tau dia punyer hensem yg sebenar time melalak...Rabak mulut dia!

YanDarwisy said...

Nasazfrog: Org lelaki mmg mcm tu. Lain kali jgn tido dlm umah. Bawak toto tido luar sekali dgn keta dia. Kang kalau lapo jgn cari aku, rebus sport rims tu, buat ulam!

~dyla~ said...

yan,
jemek tukar sport rim lg ke yan? dah tu yg lama simpan buat stok ke? biasa la yan org laki tu yg dia suka... tapi edy thn ni nak 2 psg baju raya... kemain lg..

yan, pakej penginapan di umah mentua memg menarik.. bleh suh mak jemek masak sedap2! hehehe