Thursday, October 30, 2008

New Biz My Hubby!

Usahawan yg x berapa nak muda...

Dlm diam rupenyer laki den bukak biz jugak.... Kedai baru kat Tesco Setia Alam. Patutlah memanjang jer sibuk. Dia bukak kiosk ngupernyer...x nak kalah dgn aku jugak. Tak per..tak per...
Mak aiiii...... Bukan main berangan! Tapi kalau betul layann jugak! Dlm mase time nak balik dr bli brg dapur, we all terjumper kiosk ni. Siap nak benti2 bagai amik gambo. Muke aku time tu pun ala2 x bersalah. Mesti org ingat we all ni baru datang dari bukit mana. Tu pun dia buat2 beli meat balls tu. Adik casher tu sengih2.
"Abg ni nak mintak berkat sempena nama dia kat kiosk ni dik....maapkanlah dia erk......"
"Dah jom balik!"
Nanti tunggu plak ader Shopping Mall terpangpang nama aku! Huh!
Baru tau nama sapa yg ader Ong... (Mr. Ong ex' HR Manager aku pun x der ongggg!)
Chaitttt....! Tachut...!

8 comments:

DYLA said...

hahahahha.. yan kelakar la yan....
bg la yan dia berangan.. kalau dyla pun, harus amik gmbr tue....

gee ryder said...

sukanye jemek yan ada kedai sndiri hehee..kemain lebor senyum tu hahaha

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. ingatkan betul2 ler tadi.. takpe.. berangan dulu kan..mana tau jadi kenyataan..

achee_b165 said...

heheh... x per mulakn dgn angan2 & pastikan la jd kenyataan... bru masyuuukkkk!! heh!!

~mamaREDZHA@p-na~

RaFFLeSiA MeRaH said...

berangan pun best gak...ne tau betul2 jadik...

YanDarwisy said...

dyla : mamat ni mmg kuat berangan. tah aper2 dia berangan. kalau betul layan jugak...

Kak g : Entahlah kak g, kalau suruh saman kedai x der lesen bleh arrr.

cutemiut78 : real x citer aku?

Fina : Masyukkkk sgtlah tu!

YanDarwisy said...

RF: kak, dah byk kali dah berangan...x nampak bayang pun!

nasazfrog... said...

tak per berangan mane tau menjadi kenyataan kan... harus bangga ko beb.. :)