Wednesday, January 13, 2010

Aku terima seadanya....apa nak buat?

Setelah 5 tahun....



I really2 miss my frendz....



and...my workstation
Smlm my head and my second bos dah inform. Sblm ni aku dgr2 khabar angin jer. Tapi kali ni, aku dah dpt keputusannya. Semua Marketing Division nak centerlize berpindah ke other division kat Bangi. Aku kene report kat Bangi. Aper ko rase bila 5 tahun pi keje tak sampai 20 minit. pastu kene tukar workstation ke tempat keje sejauh 120km pergi & balik? Tapi aku decided utk 2 hari Bangi dan 3 hari kat sini. So, bos aku kata dia no problem. Lepas ni, kerja aku ader 2 tempat yg berbeza... ke sana ke mari. Memanglah aku think positif...and take it easy. Tak nak judged aper2 tanpa melaluinya dulu... Ini adalah cabaran bekerja.
Aku still bleh let go, cause bos aku sgt memahami dan bleh bertolak ansur. So, mana ada org yg keje nak senang dan belakang umah jer, kan? kan? Walaupun aku dgr ramai yg merungut dept. pindah ke sana...dan aku? Aku terima seadanya....apa nak buat?





11 comments:

DYLA said...

la yan, kene pindah ke?

ada-ada je duo tu. tak leh ke stay je situ?

alia said...

ermmm...nak uat cam ner dah nama mkn gaji...sib baik bos yan ada timbang rasa sikit.....

Zura said...

nk cari makan kena lah bekorban

oneyani said...

adeh jauh gak tu...layan je la..yang penting cukup bulan dapat gaji..ehehe

Diarihatiku1976 said...

makan gaji gituler weh.

YanDarwisy said...

Dyla: Report ke Bangi, tapi kerja on off Klang - Bangi. felik2lah dorang ni

Alia:Bos so far aljamdulillah, tapi tulah, di bg cabaran skit.

Zura: Tul tu, x bleh terima cabaran, benti keje sendirilah kan?

Oneyani: Itu yg penting tu. So far new increment incoming April ni, So kita tgklah nanti ....

DiariHatiku: Tulah pasal. Tak mau ikut arahan dok situ tunggu kerja dtg depan mata. Huk....!

aznitaz said...

yan..terkezut akak tau. tp kalo boleh rotate ok laa. cabaran tahun baru.

YanDarwisy said...

kak Nits: Tulah kak, mcm2 berlaku lepas akak pegi. Tapi still bleh rotate o.k gak kan...? Bosan gak dok opis.

asna cute said...

huishh kak... jauh tue.. 120km tue.. Tp akak rela.. its would be okey kan?. hehe =)

Selamat bkerja d tempat baru yea hehehe =)

p'na said...

lorr... jauh tu yan... sian ko..

tp ok la ko ada 2 table la kan, bole deco berbagai² lg... huhuh

mintak diorg kc duit minyak laa...

p'na said...

eh.. lupa nk tnya.. k.nita keja mana skrg??