Thursday, January 14, 2010

Darwisy Gajet!

Botol besau, berus pun kene besau!


Biasenyer utk bekalan seminggu per box


Selalu bli, baru kali ni nak joint da club!


Cukup stok ni..bagus..bagus...!

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati!



Alhamdulillah, ikut perkiraan tahun, tahun ni Darwisy masuk 4 tahun. Next year insyallah masuk pra sekolah. So far, tak der pun plan nak berhentikan susu. cuma nak berhentikan dia dr menggunakan botol. Pernah satu hari, aku baru jer buat susu, dia kata nak milo plak. habis susu nih....? Aku geram, masukkan susu ni dlm cawan, pastu kelentong dia kata milo. Dia minum tanpa rase tetipu sambil kata...
"Yummylah milo ni bu. Dah habis....." Kui..kui..kui....amik ko! Skrg tgh training dia tak pakai botol secara perlahan2... Tak nak push2 sgt. Tapi kalau nampak baby org lain dok isap botol pandai plak mengumpat."Tgk tu dia...tak malu isap botol" Habis awak tu bukan pakai botol ker?


7 comments:

oneyani said...

ahahha mcm mcm la darwisy ni...tp umor 4 tahun gune botol lagi kire da besar sgt la tu kan..tp ade je budak darjah 1 still hisap susu gune botol...

mayb tggu die dpt adik baru die malu kot..ehehe

fuadnis said...

hahaha..ko ni suka mengata anak ko tau..mesti selalu gaduh 2orang kat umah..hehe..

T.u.Y.a said...

hehehhehehe..
tingat anak Tuya..sampai pecah puting botol susu tu dia kerjakan..
umur 3 tahun dia dah benti sbb ayah dia letak ulat gonggok kat puting tu..
terus fobia dia nengok puting n botol..

Zura said...

nasib dia xperasan tue susu...hehhe...adik zura dah 6 thn pun still minum air suam dlm botol..payah nk suruh dia berenti...

gee ryder said...

yan, xbaik yan tipu darwisy camtu kekeke..
anak buah kak g lak xble tipu, dia tau je milo rasa lain

aznitaz said...

hahaha bijak2 si darwisy ni.haziq bila akak ckp jgn pakai botol dia taknak. haziq ni pyh manja terlebih2x. dia kan ada keturunan isap botol susu smpai dajah 3 kan..lantak laa. nnt diamalu dia stop lah tu.

nasazfrog... said...

sus sama ngn wani.. dia asyik mintak milo je.. aku bg coklat ni...