Tuesday, January 19, 2010

Zaman dah berubah dik!



Bakal pengantin lelaki dia mcm pelakon
Iyer ker...?

Bongsu bertemu sulung


Bakal mertua


Rombongan pihak lelaki, silver color


Blah perempuan, pink color.



Ini sebahagian kecil majlis pertunangan cousin aku yg termuda dlm family blah mak aku. Ayang, anak makcik aku yg bongsu selamat mengikat tali pertunangan dgn pemuda pilihan dr Melaka. Maklumlah selalu mak aku meyakat2 dia tanya bila lagi. Tak ade mak aku nak carikan. memandai jer mak aku ni.... Ayang menguruskan family biznes kerepek, biskut & macam2 makanan ringan IKS. Kalau nak raya berkontena2 datang amik barang. Tu pasallah aku time raye x pernah buat kuih. Main tepon jer dgn makcik aku. Suka terjah kilang dia blakang umah. Pro jer makcik2 tu buat kuih, dah keje dia. Tapi skrg majlis pertunangan siap mini pelamin erk. Time aku dulu tak der...Mak aku sok dok dlm bilik diam2 buat keje sendirik. Tunggu org panggil baru kuar. Yg aku mengekeh2 ketawa dgn member2 dlm bilik. Kalau org jawa mcm aku ni, bakal pengantin lelaki tak bleh ikut. Tapi skrg ni dah berubah erk....Zaman dah berubah dik!




9 comments:

momguess said...

ko jawanes ker???
sama mcm aku lah
mmg zaman dolu2 ppuan duk dlm bilik jer kan
skg ni siap pelamin bagai pulak
dh jadik 1 kemestian

Ummi Fitrah said...

taniah pada sepupu... cantik,, bertunang dah sakan.. kalu sepupu kawin jangan lupa post dalam blog ek....

JM said...

betol kak..
bertunang skrgmmg siap pelamin bagai..

pas tu baju pon sedondong...

pas tu lak dah kene bg doorgift.. dulu mane de sume tu..

kene dok diam lam bilik..pas tu tetamu dtg mkn je..xde dpt doorgift2 nih aihh!!!

gee ryder said...

yan, kak g aritu tunang, moto ada sekali tau..siap pakai bju melayu haha..
sbnrnye xde beza pun yan..adat je tu..masa becinta elok je bekepit selalu..takkan majlis tunang takleh dtg..mengarut adat2 ni..zmn dulu lainla sbb jumpa pun xpnh..tu baru betul

aznitaz said...

ala rozi..bab nak melanggar adat kemain lagi dia ekk..zmn skang dah berubah..hehehe takdelahh. sifat malu tu mesti ada.
tp kan yan..mak yan jer x wat pelamin. akak tunang meriah jer cam nak bersanding..ada pelamin gak. cuma en amar takdela pkai baju melayu.

Zura said...

a'ah kan...klau org2 dulu xbg lelaki ikut sekali...

lawalah colour pink tue...smooth je tgk...

SUZIE APAI said...

kombinasi kaler yg paling menarik..

hai said...

hmm...kadang lagi lebih,tunang siap bergambor kat dlm bilik lagi!!posing2 cam dah menikah..hehehe....

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam ziarah...selamat bertunang...saya folo awak...yer