Friday, October 15, 2010

Balik Kg...Banting?

Sebelum pengantin sampai, kita bedal!


Darwisy ni suke menggelabah tau time snap
Yg blah kiri akak ipar aku & anaknya Fateen & Nabeela


Ayang menanti ijab kabul


Tanjung Sepat, Banting
(Aperkah motip aku...?)


Ladang Gadong, Tanjung Sepat



Sunyi jer pejabat tu. Yg lain dah blah.
Hanye tinggal kedai lampu jer


Penyakit keturunan allergic depan kamera


Nabella Qistina



Cakkkk!
Campuran (mamak+cina+jawe)
Jawe blah abg aku, kah...kah..kah..



Org lain tgk felik bebudak ni mcm masuk program
"Jom turun kampung kita"



Bersama hos anda..."kak Yan"
Akak ker..? Meow...!!!!


Selamat Pengantin Baru dr kami
Pengantin Lama. x berapa lama sgtlah
Masuk 6 thn jer

Ayang & Husband


Motor pun jadik
Perasan dah gadis litar dan racer. Cheh...!




Balik kg……!
Hari tu aku sempat balik kg cause cousin aku kawin. Aku balik Kg. Bt Laut, Banting. (aku tahu apa yg korang fikirkan). So, Ayang adalah anak bongsu kpd my auntie aka adik mak aku. Haruslah gilang-gemilang meraikan menantu yg bongsu. Mak aku telah diberi tugas besar, iaitu Saving & Finance Division. Sgt mencabar ok, post mak!

Dah lame gak x kumpul2 dgn saudara mara. Maklumlah kalau rayer pun bukannyer ader semua kan? Aku citer balik kg kat Banting jer, semua pakat2 jeling aku mcm aku ni bersalah. Halooooo…..memang dekat2 dgn kg aku. Tapi kg aku (yg aman & damai, tetibe !) depan skit. Kiter x bleh nak bajek aper2 cause tu semua kerje pihak berkuasa. No Komen…steatment selamat ! Tapi sesekali glamer gaklah. Glamer dr segi bende2 yg x best nak buat hapa…? Marah…??!!!

Tapi dlm citer ni, gambar pengantin x byk dlm N3. Yg banyaknyer anak- buah aku yg menjaja muka sana-sini depan kamera. (penyakit keturunan x bleh nak buat aper). Fantang aku pegang kamera..
"Ucu...ucu...sini”
”Ucu...ucu...sana”
Wah...sajak memerintah aku mcm acik ko ni kerja dgn BERNAMA plak.
Konon nak berkenangan dgn pemandangan kampong. Siap bergambar dgn sekor monyet peliharaan jiran cousin aku. Seyes bajek cam org bandar yg terkasima dgn kehidupan kg….hek’elehhhh!

Soalannyer....

“Umah nenek korang tu bandaraya sgtkah?”

Monyer blakang umah korang caci maki jer. Kat sini beriya korang bg makan !



6 comments:

chugie said...

huhu.. siap ambil gambar tempat kejadian lg! superb betul.. ekekekek

anyss said...

Salam,
Alahai...Banting. Kalau singgah kat tepi hutan bakau tu, boleh jamu kera makan kacang sambil tunggu matahari terbenam ;)

comel2 je model tu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Yan,

Dah 2 tahun tak ke Banting.

Meriah sungguh berposing...


hehe...

~amalina~ said...

kak yan...comelnyaaa Darwisy dlm pic ke7 tuh...pandaii eeehhhh dier bposing skunk nehhh...mummy dier ajar eehh..hehe

Fieza79 said...

meriah2 wedding tu...

Owwh kat banting ghupa nya...seram tak lalu situ..? hehee

YanDarwisy said...

Chugie: Superb x superblah...menggeletar gak tgn gatai nak bergambar. Cheh

Anyss: Hamboi...layan gak tu. tapi kera2 kat blakang umah membuatkan kiter tawar hati nak beramah mesra. Suke curik makanan, ok

Azrina: Meriah mengalahkan tuan umah yer kak? Bergambor dgn budak2 terse jab diri muda. Muntahhhh...

Amalina: Adoi...malu tau akak neh. Darwisy kenkandang suke menggelabah. Suke berposing yg x kene mengena. Ni baru ok skit

Fieza79: Serammmm jugak tau. Senyap jer time lalu depan ladang tu. X berani nak citer apa2