Wednesday, October 13, 2010

"Pesta Muda Mudi, Tua Tui"

Lokasi kejadian : Noein & Jaja.
Muke cam Jibam, kene pakse bakar ayam

Beriya nak menjadi menantu aku?
Banyakkah simpanan KWSP ?


Dayah, Zieda & Kak Nit's



Hanif yg sentiasa setia menemani...
....Bukan AKU, OK tapi MAIZATUL
Hanif takat adik2 bawah umur je dgn aku. Aper hal...


Jagung "hangus melecur" yg sangat sedap


Sgt Meriah keadaan mlm tu
Tahap "memekak = bunyik siren Bomba ke lokasi kebakaran hutan"


Jaja yg katanya sesat.
Pegi berjimba sampai Pangkor x sesat plak
Masuk Shah Alam bleh sesat...?
Ajaran sesat @ malu bertanya sesat jalan?



Jumaat lepas adalah penutup pd bulan Syawal. Kak Nit's yg sarat pregnant anak ke-3 (sajer nak bg tau yg dia "Super Woman") pun masih gagah perkasa berjiwa kental, dgn jayanya menjemput kami meraikan "BBQ Terlampau". Toing...! Toing....! Tabikkkk....! Biaselah kalau ader Tungkik & Co. Mau terbalik perabot umah dek huru-hara bebudak ni. (Padahal yg tudung ijo tulah ketuanya!) Mlm tu memang byk makanan Kak Nit's & Mr. Amar provide yg kebanyakkanyer western food. Kebetulan hubby Kak Nit's buat makan2 utk opismate dia. So Kak Nit's nak tambah lagi huru-hara biar nampak mcm mengadakan "Parti Buih" dijemputnya calon2 Raja Lawak Kenya. Keriuhan mulut2 berjiwa penyanyi koir, memang x bleh blah dan kalau masuk perpustakaan negeri, selayaknya memang kene halau.


Aku terpakse balik awal. (11.30pm...awalkah?) cause aku drive sorang. En. Husband x dpt follow cause ader raptai kawat kaki kat MBSA. Balik tu memang x toleh kiri kanan (kecuali memotong) sebab dah jarang drive sorang lately ni. (Penulis adalah pengidap "penyakit penakut yg kronik"). Fadahal time bujang kalau x kene maki dgn mak aku, memang sampai ke pagilah aku berborak kat mamak. Kantoi.....
Kesimpulannya... "pesta muda mudi, tua tui" (tang tua tui : slow skit) sgt menyeronokkan. Siap ader yg bertapau sebab makanan berlebih. Aku yg tak der dlm senarai "menapau" sebab balik awal. No hal, sebab yg penting....
"kegembiraan berganda bukan kekenyangan bertimpa-timpa...!"
X bleh blah slogan! Thanxs to Kak Nit's & Mr. Amar
Chaloooo.... Betty !



10 comments:

MyzlolSoh said...

nape lah yang kat party party tu macam dah tua tua je kan.
awak muda tak .baik awak cakap cepat . sebelum saya menangis .

sweetdarling said...

Salam Tuan Umah,

Pemberitahuan, saya dah bertukar bloglink yang baru... http://sw33tdarling.com.. anda dijemput, silalah berkunjung

puterikurekure said...

jagung itu menggugat jiwaa...~
hehehe.

chugie said...

meriah betul ye korang semua.. best lah!

part jagung melecur tu buat saya telan liur jap!

YanDarwisy said...

Ana Conda : Saya MudEEEEEE belia, OK

Sweetdarling: Taked Noted. TQ

Puteri Kura2 : Tau x per..manis tau.

Chugie: meriah mcm nak sambut merdeka bisingnya. Sila lap air liur anda..he!

gee ryder said...

thn dpn, ckp ngn org s.alam tu, ajakla org kinrara jugak :p

hai said...

huh!boleh rasa kemeriahannya...specially bila ramai kaum hawa di situ....for sure x hengat duniakan....anak2 pun kira layan diri korang je la,mak x kesah dah!!

mamalieyna said...

wuuiii dahsyat slogan tu..ekeke..meriah!!! together2 gini! ^_^..sure gamat suasana ni..!

aznitaz said...

adui afasal bc N3 asik tesedak2 ekk..oh yer..sy la tuan rumah yg super power tu aka makcik power..
ye derang ni nmpk jer havoc tp x reti bakar ayam..jagung tu mmg sedap sbb cap sime darby kekeke
rozi: insya Allah thn depan ada lagi...tp kalo kita wat tepi kolam ktcondo kinrara tu lg marriiiii..

CuTeMiUt78 said...

wah.. sakan meriah pesta muda mudi, tua tui yerkk.. best kan bila mcam tu.. aahhaakkss.. ko ada penyakit penakut yg kronik rupanya erk