Tuesday, March 30, 2010

Apa nak buat ni?

Aku mengalami penambahan berat badan yg mendadak.
Perlukah aku.....?

Atau ini.....






Apa nak buat ni? Terasa badan makin menjadi-jadi naiknyer. Pemakanan langsung tak terjaga. Breakfast nasik lemak hampir setiap hari, lunch nasi + asam pedas + ikan goreng. Kang petang hi tea kopi+kuih yg kaya dgn kemanisan. Haiyoooo....memang aku tak berdiet sejak 3 bulan yg lepas. Main langgar makan jer sesedap mulut. Sudahnyer baju tak muat...tang peha + vontot. Bukan apa, aku planning nak tambah cahaya mata, so segala plan pemakanan diet aku selama ini aku tak sekat.2 Salah sebenarnya. Cause tak sepatutnya aku boleh makan semahu-maunya tanpa mengira kesan. Apalagi nak berjongging. Sekarang nak turunkan balik memang tak sesuai kot. Cause dibuatnya ada isi, sia2 jer apa yg aku buat. Maybe aku perlu mengawal sedikit pemakanan. Inilah problema kaum wanita spt aku...

10 comments:

oneyani said...

same la kite akak..besar bahagian bwh..yani anak dara lagi dah besar peha ngan vontot..tgk ah dah kawen satgi..JLo pon nanges tgk vontot yani!ahaha

SURIA AMANDA said...

akak kena buat sit up la..Lisa pun sama besar bahagian peha dan punggung ..nyampah..jangan lupa amik award kat blog Lisa..

asna cute said...

better jaga pemakanan jer kak. sbb org2 tua pesan hari tua kita punye penyakit dtg drpd cara pemakanan kita masa muda ;) hehe

YanDarwisy said...

Oneyani: JLO punya tak ori dik, akak ni ha, dah mcm vontot Myvi jer...

Suria Amanda: Thanks Lisa..Sit-up tu yg lemau tu. Pemalas!

Asna Cute: Akak ni dik, spesis degil tapi pastu menggelabah menyesal. Hisyhhhh!

~amalina~ said...

tak nmpk besar pun akak...biasa jer..nmpk cam ank dara lg ada ler..betul...kalau akak xnak badan cmtu, jom kte tukar..mahu???hik3!!

T.u.Y.a said...

diet..diet Yan..
hehehheeheh..
tapi x de la nampak ngembang sangat pun..

hai said...

ala...bedal je la...masa leh makan ni nanti kalo betul2 dah berisi.. target je le menjaga badan semasa berpantang...boleh gitu???

YanDarwisy said...

Amalina:Tu pandang ilusi optik mata. Cuba selami sampai ke kaki...haru tang punggung & peha!

Tuya: Tak nampak..baju kurung mengaburi tuh. Jgn tertipu Tipah!

Hai: Tul jugak kan, tapi agak susah gak kalau nak turun...dah sebati lemak tu dgn badan he!

gee ryder said...

kalo kak g bila nk pregnant bedal je yan..cuma bepantang ape yg pacik mi suruh tu jela hehe

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

nak turun memang payah, nak naik kan main senang agi