Wednesday, March 24, 2010

Good Bye Energy Orange

Good Bye Energy Orange...

Dah masuk 5 hari kami tak berkereta. Pegi keje merempit. Sebab keta hantar pi "Make-Over". Keta ni tahun ni nak masuk 5 tahun, so sebagai menghargai jasa & pengorbanan keta ni, we all decided nak spray colour baru. Colour apa? Tungguuuu...... Memandangkan keta ni byk sgt hasil seni yg amatlah abstraknyer ditambah plak dgn garisan2 hasil beskal anak aku yg cukup berminat mencelah2 ditepi keta, kami nak buat make over supaya nampak terbela sehingga hutang habis bayar. En. Husband kata 3-4 org officemate dia beli keta baru. Alza la, Exora la. Tapi we all dah bersepakat utk tidak membeli kereta lain sehingga habis bayar. Kalau dah habis bayar, lain citer. Dah satel satu2 hutang sgtlah melegakan. Lg pun keta ni tak jalan jauh pun. Aku pi keje pun tak sampai 20 minit. Itu pun kadang2 En. Husband hantar. Kami hanya menjaga kesihatan luar dan dlm keta supaya ianya sentiasa nampak elok. Kereta inilah yg memberi 1001 kenangan pd family kami.

8 comments:

chugie said...

wah..tukaq kaler ka? saya pun harus p tukar kaler gak tuk keta iswara saya tu.. dah teruk sgt dah! sian plak tengok keta pencari rezeki tu tak di jaga..huhuhu cedih plak!

YanDarwisy said...

Chugie: yelah dik, tukar mood. Kete nilah yg byk berjasa. Nak kaler gak erk...kaler aper tuh??

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

sekali sekala merempit best

DYLA said...

fuyoo yan kaler pe tu?

black_canary said...

baguslah..selagi kereta tu tak memberi masalah yg membebankan sbb kereta bukan aset..kalau dah memberi masalah..kena sambar yg barulah..

aznitaz said...

takpe laa yan..keta cantik lagi..lagipon bukan selalu jalan jauh. len la akak ni dr timur ke utara huhuhu

nieda said...

tukar kaler keta, mesti cantik nanti..

gee ryder said...

yan,keta tu xpyh tkr,tp tmbh lg 1 hehe
Xcam dahla kete yan pasni dh tkr kaler