Thursday, March 18, 2010

Masalah peha & punggung-Squat and lunge exercises






Squat and lunge exercises
Nak kongsi skit pengalaman mengamalkan "Squat and lunge exercises" ni. Ader sesetengah kaum wanita khasnya yg sudah melahirkan anak mengalami masalah peha dan pinggul yg besar. Tak terkecuali aku. Aku pernah buat exercise ni secara konsisten hanya sebulan, dan ianya memang nampak kesan. Nak lagi berkesan sblm buat exercise ni sapukan krim pelangsing. Lepas exercise, peluh menitik keluar memang panas tak henggat. Tapi secara keseluruhannya memang sgt berkesan dan efektif. Tapi bg yg pertama kali melakukannyer, jgn serik @ malas. Memang azab nak mula cause urat2 & otot2 masih keras dan tegang. Tapi kalau dah buat, kita akan mula rase selesa. Lakukan sebanyak kiraan 10 pada satu set. Dan ulangi sebanyak 5 set. Selamat mencuba!





10 comments:

~amalina~ said...

nanti pas bersalin bleh la amalkan exercise neh..tahun bila tah nak kawen kan..hehehe

momguess said...

occay
balik nnt aku cuba
hehehhe

gee ryder said...

yan, jgn lupa sapu krim cili berapi tu hehe

Diarihatiku1976 said...

wahhh...balik nnt nak cubalah.. lama dah tak bersenam ni

nieda said...

salam, thanks for the info..boleh try nak kasi kempis sikit pinggul

JM said...

sy ni kak sehari due je rajin..pas tu malehhhh

oneyani said...

akak yani xkawen lagi dah ade prob ni..cano???ahaha

arghh tesnyen giler

YanDarwisy said...

Amalina: Insyallah, maner tau jodoh kalau datang esok pun bleh menjadi.

Momguess: Good Luck ya! Chaiyokk...

Kak G: Tau pun kak G, ingat lagi erk kak g.

Diarihatiku 1976: Bolehhh, semua bleh punya. Go..go..go

Nieda: Ayooo, abg tambah sayang nanti ma...ayang smakin tantekk!

JM: Akak pun mcm tu jugak..tapi tak sanggup nak tgk peha & punggung makin kembang

Oneyani: Yer ker...? maner ader awak masalah mcm nih. slim jer

anin said...

wah..sgt bagus... will do it dgn konsisten.. wt kt opis pun ok what

SUZIE APAI said...

aku mengalami mslh punggung membesor...peha selulit..huhuuuu. Tgh gigih mkn jamu..