Thursday, September 4, 2008

Ground Breaking Ceremony in My Office!

Sajer nak tunjuk hasil keje skit. Menunjuk punyer budak!

Bos aku jln seiringan dgn MD..acecehhh

Khemah sekangkang kera, bunge manggar & kompang x der?

Our MD, tgh test2 dibantu BoB The Builder

3 dr kiri tulah bos aku. Pn Anita Esa, tabikkk! toingggg! Sebelahnyer Our Big Bos, Mr.Leonard Ariff Abd Satar. Penuh ko....
Last week , kat opis aku ader upacara pecah tanah. Sempene company bli tanah baru sebelah opis. Tu bangunan biru tegak berdiri menonggak langit, bangunan opislah tu. (Sape2 nak kutuk, aku relakan, aku dah redho dah. Bukan aku punyer aku tumpang jer) Actually dah berkurun aku dgr pasal nak bli tanah sebelah ni. Bukan aper, company aku ader masalah dgn parking kereta. Biler dtg pagi jer, mmg susah nak dpt parking padahal parking bukanlah special sgt pun, tepi jln raya nun. Dah mcm org parking keta nak pi fun fair tahunan anjuran ajk. Kalau dibuatnyer lori hantu 3 tan datang menyambar...sodakallah hulazimlah jawabnyer. Kire bli tanah sebelah nak buat bangunan dan facilities yg belum pernah company rasakan. Daif kan bunyiknyer...jgnkan cafe, kantin pun haram. Terpakselah saban pg dan tgh, aku dan kuncu2 bertawaf sekitar Andalas, Bkt Tinggi dan Jusco semata2 nak cari sesuap nasik (weh, teruk sgt woo bunyiknyer, mcm nak masuk bersamamu ko!) Huahhh, nak harap bawak bekal, adelah sebulan 2-3 kali, itupun tgk mood. Tapi entah biler plak nak siapnyer. Biaselah... Tah sempat tah x aku nak merase parking baru (Wah...ayat aku berbau amaran bagai). Monyet2 lempoyang kat tanah ni dulu dah berambus ke mana tah. Dulu siap kene sumpah seranah staff cause dok panjat2 cermin keta. Time tu nasib aku x ikut serta, cause aku pregnant. Nasib ko baik sang monget! Kak Nita plak arial keta hampir hangus dijilat monyet jakun tu. Tah manerlah dorang merempat. Biaselah, setinggan.... Time ni gambo penulis x der, sebab penulis time ni dah cabut ke CCMP Bangi ader trainning. Tapi iyok2 bercerita....

4 comments:

green apple said...

Duopharma rupanya kau...
Bleh la kita jumpa kat BioMalaysia Oct nanti.

gee ryder said...

yan, malu ahh..bob d builder pn cam idup segan mati xmau jer..hehehe

~dyla~ said...

yan,
best la pasni yan, duo dah bertambah besar. nanti yan dah tak yah rebut parking la ek...

YanDarwisy said...

Green Apple: Holah kak D'.... Tapi Kalau bos anto pi buat research, aderlah. Kalau x der lg baik, dok kat opis, byk lagi keje lain...

Gee Ryder : Ha..ha..ha..tau x per, tapi Kak G berkesempatan lah jugak tgk upacara tu..

Dyla : Entahlah! Kalau Dyla nak tau sejak akhir2 ni, makin teruk. Parking keta sampai hujung2 kilang tu..Kereta si mereng yg x cukup sifat tu pun sampai kilang ujung.