Wednesday, March 11, 2009

My New Office!

" My new Workstation"
Alhamdulillah, akhirnya aku dah ada opis aku sendiri....So aku blehlah buat kerja2 part time aku dgn selesa dan lebih serius. Aku baru nak merangkak utk setup new part time job aku. Biz aku lebih kpd Design & Print. So any graphic items dan printing, aku provide utk mana2 customer yg berminat. Setakat ni, alhamdulillah, hampir 4-5 tempahan kad kawin sebulan aku terima. Tapi disebabkan aku x der pc kat umah, masa aku adalah terhad. Dlm mase 2-3 hari streamyx aku pun mula beroperasi. Insyallah, kalau x der aper masalah dan diizinkan Allah, aku nak serius dlm bidang yg selama ini aku pelajari dan praktikan ni. Nak benti kerja? Lama lagi kot....tapi kalau semuanya diluar jangkaan, sapa tahu?! Chow...

*Entry kat bawah tu bukan menggambarkan opis baru aku, itu kat IKEA. Aku tumpang berangan jer....Ado?!


9 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

wah akak...suda ada work station...bagus...dlm biz ni kena cpt...jgn tunda2 lagi...bila asyik tunda tu yg x jalan...lagipun design n printing mmg le buat duit...percayalahhh....keja seniri ni yg bestnya...x da pressure dr org atas...cuma pressure dr customer yg x fhm bahasa jek :)

DYLA said...

bestnyer yan

tul tu yan. buat duit tmbah

gee ryder said...

yan sama la k.g pun pc kt umah ni dh cam ofis la jdnye pastu berhimpit ngn playpen aqeel kt blkg...nmpk nau umah sempit

YanDarwisy said...

Azie: Tulah pasal. ni akak mula nak berjinak2. Insyallah... semangat kene kuat! Thanks ya Azie!

Dyla: Yelah Dyla, kerja makan gaji dgn biz sendiri x sama kan? Kita akan lebih puas hati. Tapi Yan tgk Dyla pun dah pandai biz skrg dgn Nuffnang. Bagus tu, Good Luck Dyla.

YanDarwisy said...

Kak G: Biasalah tu, 2 dlm satu, kerja sambil tgk2kan anak. Mesti seronok kan kerja Kak G skrg. Walaupun kene blajar benda yg baru tapi itu semua pengalaman. Kak G makin nampak yakin skrg ni.

p-na mama oja said...

wahh..beh tu dh ada workstation...biz women skrg tuh..chayokk yan!!

aku wat sumer work kt umah pakai lappy jer, so work station aku kt meja makan jer..nnti2 mmg nk setup gak2 coz job dh makin byk skrg..

~penat gak nk manage ank+keja freelance...chayok!!~

CuTeMiUt78 said...

wah..bagus2 yan... sama ler cam aku gak.. ada ler buat bisnes design & printing ni kat umah..

izman said...

salam singgah.

apa khabar org klang??

berangan tak salah, tapi mesti diiringi usaha. baru berjaya.

YanDarwisy said...

P-na mama oja: Aku tau ko ni byk projex masyukkk. Laki bini org design ma..lagi mantopp!

izman: thanks sudi singgah! org klang sihat jer. tapi jem'nya buatkan org klang nak larik