Tuesday, March 17, 2009

Pengambilan Supplement dlm Kehidupan Seharian

Supplement?!

Hari ini, aku bercadang nak mereka cipta satu TAG yg simple tapi menarik? Menarik ker mak? Ha..ha.. ha... sajer aku geli2 nak melayan mood pagi ni. Bleh? Bukan apa, saja nak kongsi dgn member2 blog tentang makanan tambahan yg korang ambil dlm kehidupan seharian. Maner tau bleh kongsi2 pendapat dan pendapatan. Acah mak enon....!
Jom intai!


Adakah anda mengambil sebarang supplement?
YA

Nyatakan 3 supplement yg anda ambil setiap hari
1.4 biji pil kalsium-Cosmoplus
2.4 biji kapsul halia-Nightgem
3.4 sudu besar Bidadari -DCL

Adakah anda konsisten dgn suplement yg diambil?
YA

Adakah ianya memberi kesan pd kesihatan tumbuh anda?
Ya

Nyatakan antara kesan @ perubahan supplement yg anda ambil
Badan lebih ringan, bertenaga, rasa kenyang dan sistem ketahanan badan yg baik.

Berapakah anda yg anda belanjakan untuk memberi supplement?
Dlm lingkungan RM70 utk 2 bulan sekali.

TAG 5 org rakan anda utk meneruskan penjelajahan "Pengambilan Supplement dlm Kehidupan Seharian"

Kak Nita- Akak mesti byk makan supplement! Kulit gebu semacam
Kak G' Ryder-Nak tau jugak...
Azie Firdaus-Jawab erk!
Suzie Apai-Kongsi skit!
Misz Seniey- Bleh kamu?




11 comments:

SUZIE APAI said...

tang DCL nyer bidadari tu...mmg syok makan kan?

YanDarwisy said...

Suzie Apai: Ha..tau x per! Awak amik jugak ker?

haslina said...

salam..baru terfikir2 pasal supplement ni..tetiba tertgk dalam blog nie..ermm byk gak pil pil an yg Yan amek yea..
camna perubahan lepas makan semua tu..ok tak?
bidadari tu saya ada makan..tp selalu terlupa jea utk makan...hehe..

aznitaz said...

adoi nk tegelak aku baca..yan akak ni pemalas tau. supplemen ni on n off jer. baru nk bejinak2..tp takpe nnt akak jwb.

YanDarwisy said...

Haslina: Hi! Mcm kalsium tu kan, bila yan amik 2 bijik pg dan 2 bijik mlm, yan bleh tahan lapar. kalau lewat makan,kira perut kurang masuk angin. Mcm pil halia, yan dulu ader migrain, skrg memang hilang dan kurang sakit kepala sebab badan kurang angin. yg bidadari tu, utk kesihatan keseluruhan. badan kurang letih dan kita lebih tenaga nak buat kerja rumah. maklumlah pompuan...
Ha kau! Dah mcm promoter ubat kat supermarket...

Kak Nita: Tak kira..kene jawab jugak!

gee ryder said...

aku ngn nita sama jer...on off...last² expired...tp ada 1 jer ttp pil diet, ble?

p-na mama oja said...

aku x amik supplement, aku cara kg jer...belasah jamu..tu pn on off..tp hasilnya pueh ati...hehe!!

CuTeMiUt78 said...

wah.. sempat lagi ko buat tag ya yan.. supplement memang bagus ut kseihatan bdn kan

YanDarwisy said...

Kak G:Tak kira, nak tahu jugak. Nak kurusnyer mcm Kak G!

CuteMiut78: Memang bagus kalau konsisten, tapi kalau skip2..mana nak ader kesan. Aku pun terbabas jugak

Pina:Bagus ko Pina, Org Kampung lagik..patutlah ko ni slim river!

DYLA said...

yan,
byknyer supplement mkn yan...

dyla tak mkn pe pun la skang. tggu la ada duit berlebih nnti..

izman said...

ooo... ko lah punya suzie apai tag aku. ish.3x.

tapi aku dah jawab.

ko nak link aku tak??