Tuesday, February 17, 2009

5 kedai yg Pantang! Pantang jumpa

Akhirnya aku jugak telah diberi kerja rumah oleh Kak Nita.... dan aku telah berjaya menyempurnakannya walaupun dateline dah terlepas. Adakah aku ni lembab? Bukan...sebab aku kene buat kajian dgn teliti dan terperinci dr setiap aspek dan sudut pengkajian aku. Merepek...! Brammmmbus ko Yan! Shall we?
Sinma. Tah haper pasal aku suke sgt nak membelek brg2 dlm kedai ni. Aku suke tgk. Kalau ader baby gurlz bleh aku jadikan bahan. Aku suke tgk sepit2 dia yg mengerlip2. Tu yg laki aku dok terpijak2 sepit, pin dan tah aper2 lagi mak nenek dlm bilik. Tu yg aku kene bli lagi tu. Aisyhhhh...kan dah kene bli lagi!



Kedai yg jual barang2 jamu, kosmetik, produk2 kesihatan yg selalu bersepah kat Giant, Tesco dan merata lagi. Tah aperhal aku suke sgt nak gedik menggeledah aper yg dijual. Tapi once a month aku mmg pegi, cause aku guna Tia Amelia ni sejak 2 thn lepas. Kesannyer? Sgtttttt puas hati. Aku dah selesa pakai produk ni. lagi pun ader juga pil2 herba yg aku guna. Pendek kata kalau pi kedai ni ader jer lah yg aku bawak balik.... ater? pompuan kan?




Jaya Jusco! Ha....aku rase bukan aku jer, masyarakat dr semua pelusuk selesa ke sini. Setakat nak carik selipar tido pun nak sgt berusaha nak pegi sini. Aku suka pi kat Bukit Raja berbanding Bukit Tinggi. Sebab aku dah hafal setiap sudut utk aku laburkan wang perbelanjaan bulanan aku.. So aku tau hala mana aku nak tuju, tapi sesekali terbabas juga kat department yg x sepatutnya... maka lahirlah perkara2 yg bukan keperluan akan aku sapu. Masyallah....



MPH. Aku ni bukanlah sgt menggemari tabiat membaca jambatan ilmu. Tapi laki dan anak aku sgt kusyuk kalau dah tersesat dlm kedai ni. Tapi aku ni kaki membeli majalah jugak. Majalah RAPI. Sgt taksub dan tekun dlm memahami isi kandungannya disitu . Tapi sikit pun x ader perubahan dr sudut fizikal aku. Mungkin dr segi mental. Salah hafal kah? atau aku yg salah ingat... Ala, kalau setakat layan poco2 baru seminit dua pastu melantak 2 ketul muffin banana dgn milo ais. Aper kejadahnyer....?!!!!





Pak Li Kopitiam? Kak Nita, Kak G dgn Kak Ana aku paksa utk menikmati hidangan tengahari kat sini sekurang2 sebulan sekali. Tu dgn officemate. Dgn anak dan laki aku blum kira lagi. Kalau sapa nampak aku kat Pak Li Kopitiam area2 Bukit Tinggi, Sek 7 @ Sek 18. Tak sah lagilah tu. Bukan sedara @ kembar aku. Memanglah aku seadanya. Aku dah kena mandremm ker? Chit...! Jahat korang!








10 comments:

SUZIE APAI said...

rasanyer klu suh senarai 18 belas kedai pun boleh ni...poms kan suker singgah menyinggah!!

nasazfrog... said...

beb ko same la cam aku klu masuk kedai ader jer yang nak beli walhal sebelum ni tak der plak sibuk nak beli kan,,, itu kehendak makna nya kan,,, ohh mu pakai tia yer... patut la sweet jer muka

aznitaz said...

oo lawak yan,,andai perlu ku bagi markah ko punya mmg the top laa. lawakks beb. emm bab pak li tu aku tak leh nafikan..aku rs bukan takat mandrem ni segala mak bapak hantu raya dah lekat kat yan..
but i likkeee..mak tak kisah..

gee ryder said...

yan mmg kaki pengaruh la yg pak li tu...kalo yan nk tau k.g ngn moto pnh mkn sekali je kt situ sbb dia slh oder menu, xsdp..trs dia xnk g dah...

haa yan mmg layak jd duta pak li hehe...maria tunku sabri tu wat pe!

JM said...

saye suke JUSCO jugakkk.... masuk sane rambang mate tgk baju... huwaaa

YanDarwisy said...

Suzie Apai: Baik jgn tau! Nanti semua duit dlm ATM akan aku keluarkan tanpa sedar.Ya Allah, selamatkanlah hambaMu ini..

Nasazfrog: Tau x perrrr. Tul x aku tulis. Ko cubalah. Memang berbaloi dan berkesan beb. 3-4 hari ko boleh nampak kesannya. x menggelupas dan kulit licin. Tapi aku idaklah sweeet, ko ni nak mintak blanjer erk.

Kak Nita: Alamak...kita samalah kak! lepas ni, kita tinggal berdua jerlah pi makan.

kak G: Tahlah kak G, tekak ni pelik tul. Padahal bleh jer buat roti bakar dgn kopi susu tu sendirik kat umah. Maria Tunku Sabri tu baik tukar kan aku. Sama Gemuk...

JM: Moh ler kiter same2...habislah duit aku mengayakan JUSCO.

Hana said...

klu yan jadi duta pak li tu yan, mmg top la pak li tu..bungkus la kopitiam lain nampaknya...:D

CuTeMiUt78 said...

ater..dah nama pun pompuan kan yan.. layan..

p-na mama oja said...

pakli? aku pn suker.. rasanya aku sefamili pn kena mandrem gak kot..hehe.. tp x leh slalu2 sgt, nnti busan coz menu dia skit jer...
klu lepak pakli sek18, roger ar aku.. umah aku blkg tuh jer..

RaFFLeSiA MeRaH said...

elooo...apsal diam seribu bahse ni??? bz kerr? lame x update...