Friday, February 6, 2009

Tag from Kak G' "Pregnant"

First2 aku disahkan pregnant, aku mabuk teruk. Itu x kena, ini x kena. Aku pun x tau apa yg aku nak. Makan muntah. Muntah lebih byk dr makan. Cam ner? Tapi alhamdulillah, masuk bulan ke-4 aku stabil. Tapi nafsu makan tahap kritikal. Pantang nampak nasik. Mcm nampak emas. Gambar time ni kalau x silap aku dah nak masuk 6 bulan. Tapi Badan aku naik secara mendadak. Bleh plak kene duty kat Jom heboh. Ala, org pregnant, dok tercegat jerlah. Dlm pd tu larat jugak tawaf satu Jom Heboh. Tapi time ni sebenarnya masih larat lagi. Kalau Jusco bleh aku round sampai 14 kali. Apelah sgt Jom Heboh? Yg sebelah tu Dyla. Kami sama2 dipaksa bekerja dgn gigih. Maap yer Dyla, terpaksa jual gambar anda di sini. Tapi Shiela Rusly tegur
"Bleh pulak dua2 mengandung iye..."
Apesal plak x bleh? Anak aku ader bapak aper.



Aku sempat bergambar dgn artis. Sure Nanu tgk aku kagum. Sebab, walaupun fizikal aku jauh beza dgn badan dia yg langsing, tapi aku tetap nak bergambar. Yelah..yelah....akulah yg besar dlm gambar ni. Aku mengaku!


Sengih2 ko Yan. Time ni kaki aku masih runcing lagi. Korang tau x aku kene pakai kasut size 9 di saat2 aku menghitung hari bersalin. Dan sebulan 3 kali tali sandals aku putus? Berat terakhir aku sebelum deliver 83.5kg. Sgt berani bukannnn?



Time ni we all masih satu dept lagi. Korang bayangkan kalau kuar lunch, ketiga2 kami cantik jer beratur kuar dr keta, org semua menoleh pd kami? Kak Ana (kiri) bersalin bulan 3, Aku bulan 4, dan Dyla bulan 5....

Adakah kami sepakat membawa berkat? Iyeeeeeeee betulll....!

Acah mak enon! Gilerrrs ke apa?

11 comments:

DYLA said...

oit yan, gmbr yg lagi lawa takda ka?

adoyai... apehal aku muka teruk nau tu.. sabar je..

RaFFLeSiA MeRaH said...

bestnyer peknen....masa tu leh tubuh kelab peknen yer yan....hehehe....

SUZIE APAI said...

hiks..kelab pekne ke ni? Sguh gumuk berbadan 2 yer...tp masa tu la lawa...naik seri. bkn pengantin jer berseri...

UnGu VioLeT said...

slm kenal n slm singgah.. really nice site.. ade mase, singgahla ke teratal mar pulak yer.. thanks..

gee ryder said...

gemuk2 pn comel yan hehe...
k.g ingt lg smpai yan trpaksa pakai sliper jamban sbb kaki nye yg ado mcm nk pecah hehe..

k.g doakan yan cpt beranak lg...sesame kta berusaha ok :)

aznitaz said...

yan, ni gambo x besar sgt kan perut tu??

tp akak igt dulu korang pregnan berderet jer. nsb baik akak dah besalin dulu, kalo x dah cam train bwk kargo :)

YanDarwisy said...

Dyla: Dah itu jer yg ado. Kira itu jugak yg lawo setakat ni. maner ader, Dyla muka lg kecik dr Yan...

Rafflesia Merah: Tubuh Kelab Peknen yer...tapi seriau lepas sorang dah start admited.

Suzie Apai: Ala, memang gemuk pun time ni. Seri mendernyer.. Muka ala2 x cukup rehat tu.Janji baby kenyang kan?

Ungu Violet: Thanks sudi singgah, n selamat berkenalan...

Kak G: kak G ingat erk. Satu lg kak g lupa, yan kene bawak bangku pemotong bawang letak bawah kaki. supaya kaki yan x bergantung. tapi bengkak jugak...huaaaaa. Yan pun harap dpt peknen dlm masa terdekat ni

kak Nita: Yelah kak nita. time tu kak nita & kak g sgt langsing dan bahgia dpt jalan dgn laju dan cepat.

JM said...

eh..kak yan peknen ke dak nih kak..mushkil nih...ke gua blur nih...ehehe

aziefirdaus said...

comei tgk akak preggy :p...bila la nak merasa preggy nih?... :)psl oil tu azie tlg org jualkan...pasal tembam...mmg da tembam pun...ramai yg panggil kak chubby...camne tuh?

alia said...

wah sungguh berat...yg berat tu mak baby ker baby dlm perut

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. sempat lagi berposing ya.. ala berbadan dua pun ko tetap berseri