Wednesday, February 4, 2009

My Best FrenD!

Ole2 dr Bandung. Ingat gak ko akan aku erk! Macihhhh....

My Best Frend, Sherly

Sapa Comel? Aku ke..atau aku?



Kemarin, after office houre si Begik ni calling2 aku. Ader lagi ko kat M'sia. Aku ingat ko dah selamat berlepas ke Misi Keamanan Berani Mati di Gaza. Aku ingat x jadi jumpa. Tup..tup....

"Wei Sia, (panggilan manja antara kami) lagi 10 menit aku sampai kat Carefour"
"Sgt biadap ko! Tadi kata x jadi. Hah, jab lagi aku sampai. Ko tunggu!"

Aku dgn bestfrend aku ni memang cakap x denyer nak menjaga hati. Dia Best Frend aku sejak form 1 sampailah masing2 sambung study, sampailah ke usia skrg. Sgt akrab disitu. Tapi perangai...masyallah. Sgt x matang. Ader jer modal dia nak buat aku pecah perut. Tapi aku x bleh nak buat muka sedih kalau depan minah ni. Tahap lawaknya memang sgt menduga kesabaran aku. Ni baru balik dr Bandung. Patutlah aku ajak pi lepak asyik berdolak dalik. Pi Bandung ader plak mase ko. Patutlah assigment ko selalu delay. Pastu pi Bandung secara solo x hangkut anak dgn laki.
Apakah ko x rase bersalah pd keluargamu?
Sajer jer aku nak buat dia terasa sgt bersalah dan berdosa.
Padahal aku sgt sakit hati. Waaaaa pi Bandung tak bawak aku!
Bertugas sbg PA di Parlimen Malaysia. Kalau hal2 melibatkan kerajaan M'sia dan juga Kerajaan Colombia, bleh tanyer minah ni. Satu hari dia nak ajak aku masuk Dewan Rakyat tgk org bersidang.

"Tapi ko kene dok diam2 tau, jgn bising2. Nanti aku lempang ko!"
Berlagak, keji! Aku rase terhina. Mcmlah aku ni x reti nak menjaga adap.

Dia ni memanjang sibuk. Nak kata uruskan anak. Anak baru sorang. Laki pun sorang. Cuma dia part study kat UiTM Shah Alam. Dia nak potong gaji aku. Nak bli Alphard katanya. Ko kalau pakai Alphard dah tentu org kata bapak ko punya.

Persoalannya...Nampak ker pemandu yg lain akan kamu Sally?

Aku tau riak wajahnya mesti sedikit merah bercampur kebiru-biruan menahan tangan untuk melempang pipiku yg gebu tatkala membaca Blog aku ini.
Ada aku kisah?
Ada lagi steatment dia yg bleh nak buat aku keras. Sampai2 kat Carefour, blum sempat aku nak alarm pintu dia tanye soalan bernilai 1 juta.

"Wei, ader cepit kuku tak?"
Bukan nak tanyer aku sihat ke, dah makan ker....

"Aper jadah nak sepit kuku? Kat umah aderlah...!"
"Kalau kat umah aku pun ada"

Ko memang kedauk tau Sally!



7 comments:

green apple said...

kedauk????

boleh tak jgn kasik aku nampak bangang. apa benda kedauk ni?

gee ryder said...

ni la dia sally ye..
Dia g bndung tmn paklah ke?
a ah kedauk tu pe?

DYLA said...

yan,
baik nyer sally tu yan, blikan nya yan tshirt.. awat dia tak beli utk darwisy ape2 ker? mesti dia soping sakan kat sana.

aznitaz said...

oo aku igt diam ngadap pc wat keje..ngadep blog yer minah ni..aku bgtau leonard kang hehehe

oo ni lah sally..yg slalu yan citer tu.

YanDarwisy said...

Green Apple & Kak G: Tah! aku pun x tau. agak2 mcm pelik dan bongok jer bunyiknyer, aku taram jer!

Dyla: Dia ni dlm kedekut2, ader unsur2 murah hati minah ni.

Kak Nita: baik akak bg tau sekali dgn Leanord yg Mages tu jugak kaki bergayut. Ala, dia o.k jer. Siap nak buat tutorial "Tenik Penghasilan Blog Bermutu" Huahhhhhh!

Jh said...

LAMA SUNGGUH tak nampak si sally ni. keje kat parlimen ke? setiap kali start bersidang, laki aku kuar masuk parlimen buat live. aku ada gak ke sana. kalau ku tahuk buleh aku pau sally. hik hik.. kim salam kat dia ek

YanDarwisy said...

JH: Ko pau jer minah ni, Dia org kaya skrg tau. SALLY ORG KAYA, aku selalu pau dia. Teh ais jer tapi!