Friday, January 30, 2009

Welcome to Sarawak

Anak Faizal, Adawiyah


Rumahnya sgt cantik


Mase utk makan


Van pun sampai....lega!

Time ni anak aku dah x bleh nak kawal.
Lagak mcm budak besau

Biaselah anak2 akak aku.
Nampak kamera mcm nampak TV3


Bukan main byk brg. Mcm nak tinggal terus


Sempat lagi tu


Korang tgk budak berdua ni


Selamat Datang Sarawak


Aku time ni kelam kabut IC aku bleh miss place
Anak aku plak buat kelam-kabut dia jugak


We all bertolak dr LCCT dlm 6.30 tapi flight delay.
Pukul 8.00 baru berlepas.


Muke ngantuk lagi. Dr Shah Alam kul 4.45pg


Time ni tgh sibuk nak arrange beg bagai.
Maklumlah we all secara kumpulan


Bukan main seronok Darwisy.
Padahal naik van jer baru


Muke ngantuk sebenarnya.
Time ni jln lengang lagi


Our Chief.. Kak Intan



So, hari pertama (Sabtu) kena bangun awal, sebab kene ader kat LCCT 2 jam sebelum berlepas. So dlm kul 4.45pg, dah gerak dr umah abg aku dr Shah Alam. Van 2 bijik dtg amik. Ha kau tersengguk2 jugak kepala aku. Ngantuk jugak. Tapi anak aku dgn cousin2 dia buat telinga aku bingit hilang ngantuk. So, sampai kat Lapangan Terbang Kuching, dlm kul 9 lebih. Alhamdulillah, selamat sampai dah... So tgh tunggu 2 bijik van sewa dtg. Lepas tu, destinasi pertama ke atpartment wesberly, Kuching sarawak. Lepas letak beg dan check-in, pi umah biras aku adik Kak Intan yg keje sbg pegawai polis kat Kuching ni. So perjalanan kami byk dibantu oleh Faizal yg memang familiar dgn Sarawak. Senang skit nak bergerak dan melawat. Dah ader yg pakar dan tahu.



8 comments:

gee ryder said...

wktu pg buta gitu darwisy leh ceria lg hehe...
rsanye yan kena beli van pasni sbb darwisy cam suka je naik van tu hehe...ble yan?

fuadnis said...

bestnye..dah lame aku teringin nak g sarawak....kek lapis yg wat aku jadik gilee!!banyak ko borong kek lapis yan??

aznitaz said...

klakarlah yan kalut smpai cam tu skali. panic2x.

air asia ni mmg selalu delay..x sabar nk tgk gambor lagi..

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriah sakan.. smpi 2 van gitu.. seronok nya ko yan

alia said...

wah syok nya bercoti2 mesia...pelbagai ragam bebudak nie kan...tp bler tengok balik ingat semula ragam dia org nie bleh senyum sesorang ....

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kita suka sangat gi sarawak, best giler

Tok Li said...

Bila travel ramai2 camni, yg buat seronok ialah jika dpt ketua group yg cekap & sporting...

YanDarwisy said...

Kak G: Darwisy jakun jugak naik van. maklumlah x pernah naik. riuhnya mcm naik jet diraja.

Fuadnis: kek lapis? xlah byk sgt... aku byk bli brg2 antik dan brg perhiasan. memang cantik2 tau!

Kak Nita: Memang kalut kejab time tu. Darwisy plak buat kalut dia jugak. memang selalu delay ek. balik tu tercepat 20 minitlah pulak.hek elehhh...

Cutemiut78: dah tu family aku ngamai gamaknyer. ko tau jerlah dorang. tapi selesa...

Alia: ha...tau x per. tapi memang best percutian keluarga kali ni.alhamdulillah, semua berjalan lancar

Kak Rose: best kak, gi shopping. rambang mata. nasib naik flight, kalau naik tongkang mau semua nak diborongnya.

Tok Li: Nasiblah my sister in law tu memang dah familiar dgn sarawak. kalau x haru jugak.memang dia cekap bab2 ni!